aktuelno
  FIFA POKRENULA ISTRAGU poslije izjave hrvatskog fudbalera Vide
  Fudbal

  FIFA POKRENULA ISTRAGU poslije izjave hrvatskog fudbalera Vide

  • icon
  • icon

  Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) pokrenula je danas istragu, nakon što je hrvatski reprezentazivac Domagoj Vida uzviknuo "Slava Ukrajini", poslije pobjede nad Rusijom nakon izvođenja jedanaesteraca, u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

  • icon
  • icon TWITTER
  • icon
  • icon

   

  Fifa je navela da je pokrenula istragu poslije video snimka u kome se pojavljuju Vida i skaut reprezentacije Hrvatske, bivši reprezentativac Ognjen Vukojević.

  Vida je uzviknuo "Slava Ukrajini", a Vukojević je rekao da je pobjeda za "Dinamo i za Ukrajinu". Njih dvojica su svojevremeno zajedno igrali za Dinamo iz Kijeva.

  Prikupljamo izvještaje sa utakmice, kao i moguće dokaze vezano za poruke u video snimku. Dok ne razmotrimo sve informacije, nećemo komentarisati ovaj slučaj - navodi se u saopštenju.

  Fifa zabranjuje političke poruke, diskriminacione i lične poruke na utakmicama, pa bi Vida mogao da bude kažnjen novčano ili suspenzijom.

  Vida je juče postigao drugi gol za Hrvatsku u regularnom dijelu utakmice, kao i gol tokom izvođenja penala, poslije čega je njegova ekipa prošla dalje.

  Hrvatska će u srijedu od 20 časova igrati protiv Engleske, u polufinalu Svjetskog prvenstva.

  Vida je rekao da se "samo šalio".

  Ovo je pobjeda za Hrvatsku. Nema politike. U Ukrajini imam prijatelje otkako sam igrao u Dinamu. Ne znam zbog čega to Rusi ne shvataju. Ja volim ruski narod, ovo je bila šala - naveo je Vida.