aktuelno
  WC2018: ''Trikolori'' sa ''crvenim đavolima'' za finale
  Fudbal

  WC2018: ''Trikolori'' sa ''crvenim đavolima'' za finale

  • icon
  • icon

  Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji došlo je do same završnice – večeras je na programu prvi meč polufinala između Francuske i Belgije.

  • icon
  • icon TWITTER
  • icon
  • icon

  Sigurno da je ovo derbi polufinalne faze Svjetskog prvenstva – Francuska i Belgija nisu kalkulisale, nisu tražile „lakši“ dio kostura u Rusiji i više nego zasluženo odlučivaće o finalisti. Ako ni zbog čega drugog a makar iz tog razloga, ovaj meč je finale prije finala -

  Potencijal Francuske je ogroman, možda i najveći u ovom trenutku od svih reprezentacija. „Trikolori“ imaju vrlo pokretljiv i kreativan srednji red što je jako važno. Francuska međutim, mora igrati oprezno protiv Belgije, iz više razloga.

  Mislim da je Belgija potpun tim. U mogućnosti su da biraju, napadaju. Jaki su na svakoj poziciji. Imaju sve što je potrebno za sjajan tim. Ako želimo da ih pobijedimo moramo odigrati odličnu utakmicu - kazao je igrač Francuske Hugo LIoris.

  „Crveni đavoli“ su baš đavolski dobar tim – selektor Roberto Martinez ima odličan izbor igrača na svim pozicijama i zbog toga može da mijenja varijante i način igre čak i sa jednom postavkom.

  Napadački potencijal Belgija je posebno pokazala na Mundijalu – postizali su makar po jedan gol na svakoj od pet prethodnih utakmica a na četiri više od dva gola. Međutim, „crveni đavoli“ dobili su samo dvije od poslednjih 11 utakmica sa Francuskom.

  Poštujemo sve, tako i Francusku. Ali u meč protiv njih ne smijemo ući sa strahom, jer onda ne bismo mogli da damo sve od sebe - kazao je igrač Belgije Nacer Chadli.

  Polufinalni duel Mundijala u Rusiji između Francuske i Belgije na programu je večeras od 20 časova.