aktuelno
  KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA: Sutjeska iz Azije kreće u evropsku avanturu
  Fudbal

  KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA: Sutjeska iz Azije kreće u evropsku avanturu

  • icon
  • icon

  Ekspedicija šampiona Cme Gore, ekipa Sutjeske, doputovala je kasno sinoć u Kazahstan.

  • icon
  • icon Autor: FSCG
  • icon
  • icon

   

  Tamo se sjutra očekuje možda i najteži meč u novijoj istoriji kluba protiv prvaka ove države Astane, u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Neće biti nimalo lako izabranicima Nikole Rakojevića, jer Astana se prethodnih godina gotovo redovno takmiči na evropskoj sceni, a prethodne godine je bila među 32 najbolje ekipe u Ligi Evrope.

  Ipak, ni veličina protivnika, ni dalek put neće omesti igrače Sutjeske da daju maksimum protiv velikog favorita za prolaz u narednu rundu takmičenja. Luka Merdović najavljuje da će se boriti do posljednjeg atoma snage, kako bi izvukli što bolji rezultat pred revanš u Nikšiću.

  Naravno da je Astana veliki favorit, biće to teška utakmica za nas. Mogli smo zaista bolje da prođemo prilikom žrijeba, jer od onih ekipa koje su bile projektovane kao naši mogući rivali, Astana je ubjedljivo najjača. Svaka utakmica u Evropi je novo dokazivanje, iskustvo više za nas. Verujem u ekipu i naše mogućnosti. Nećemo biti sparing partner, već tim koji će dati maksimum. Izuzetno poštujemo šampionsku ekipu iz glavnog grada Kazahstana koja je nesumnjivi favorit, ali nema straha, naravno da nijesu bauk. Mislim da je psihološka prednost na našoj strani, jer je prolaz u narednu rundu imperativ za sve u redovima Astane. Takođe, njihova najveća prednost je što im je šampionat u toku i što iz punog takmičarskog pogona ulaze u duel sa nama. Ipak, sa druge strane, odlično smo odradili pripreme i nema sumnje da smo spremni - poručio je Luka Merdović, napadač Sutjeske.

  Nikšićani će danas u Astani odraditi trening u 20 sati po lokalnom (16 sati po našem vremenu). Uprkos dugom putu, Luka Merdović se nada da Sutjeska možda može i do aktivnog rezultata pred revanš na stadionu kraj Bistrice.

  Svaka evropska utakmica ima specifičnu težinu, a o kvalitetu redovnog učesnika kvalifikacija za Ligu šampiona ne bi trebalo previše trošiti riječi. Podatak da u ekipi imaju toliko kvalitetnih inetrnacionalaca, dogovoljno govori. Od odbrane, preko veznog reda, do napada, praktično nemaju slabo mjesto u ekipi. I pored svega navedenog, osnovno je da u prvu utakmicu uđemo sa vjerom da možemo ostvariti dobar rezultat Ovakvi mečevi su možda i najlakši, jer nemamo što da izgubimo, a možemo zaista mnogo da dobijemo. To je ujedno i šansa da pokažemo što znamo - optimista je Luka Merdović, pred prvi takmičarski meč u novoj sezoni.

  Merdović se nada da prvak Kazahstana neće imati svoj dan, te da će njegov tim pokazati najbolji fudbal, pa uz malo sreće doći u Nikšić sa povoljnim rezultatom.

  Moramo hrabro, bez pardona, ući i u ovu utakmicu. Očekujem težak meč, motiva zaista imamo na pretek, jer želimo da još jednom dokažemo da imamo kvalitet za najveće domete. Psiha mora bita jaka, srce vruće, a glava maksimalno hladna. Mi ne smijemo previše emotivno da uđemo u ovaj duel. Do uspjeha naravno ne možemo doći ako ne ispoljimo maksimalnu borbenost i požrtvovanost - rekao je Merdović na kraju.