aktuelno
  EMOTIVAN RONALDOV OPROŠTAJ OD REAL MADRIDA
  Fudbal

  EMOTIVAN RONALDOV OPROŠTAJ OD REAL MADRIDA

  • icon
  • icon

  Portugalski internacionalac Kristijano Ronaldo obratio se navijačima Reala otvorenim pismom povodom prelaska u Juventus.

  • icon
  • icon TWITTER
  • icon
  • icon

   

  Godine provedene u Madridu i Realu vjerovatno su najsrećniji period u mom životu. Zahvalan sam navijačima, klubu i gradu. Zahvaljujem im za svu ljubav. Vjerujem da je došlo vrijeme da otvorim novo poglavlje u životu. Zato sam i tražio od kluba da prihvati zahtjev za transfer. Molim navijače da me razumiju. U Madridu sam proveo devet nezaboravnih, posebnih godina. Bio je to uzbudljiv, pun poštovanja, ali istovremeno i težak period, jer su u Realu zahtjevi veoma visoki. Nikada neću zaboraviti da sam ovdje uživao na jedinstven način - rekao je Ronaldo.

  Ronaldo se osvrnuo i na saigrače i ljude u klubu, ali i na rivale.

  Imao sam sjajne saigrače na terenu i u svlačionici. Publika me je srdačno prihvatila i zajedno smo osvojili tri uzastopne Lige šampiona, a četiri za pet godina. Dok sam igrao za ovaj veliki klub na individualnom planu osvojio sam četiri Zlatne lopte i tri Zlatne kopačke. Real Madrid je osvojio moje srce i srce moje porodice. U to ime hvala predsjedniku, klubu, kolegama, direktoru, fizioterapeutima, tehničkom osoblju i svim ljudima koji su učinili da sve besprekorno funkcioniše. Hvala svim ljudima u španskom fudbalu. Tokom devet godina igrao sam protiv sjajnih igrača i prema svima njima imam veliko poštovanje. Mnogo sam razmišljao i znam da je došlo vrijeme za novi ciklus. Odlazim, ali ovaj dres, grb i stadion Santijago Bernabeu ću zauvijek nastaviti da nosim sa sobom gdje god budem išao. Hvala svima i, naravno, kao što sam rekao i prvi put prije devet godina na ovom stadionu – Naprijed Madrid - poručio je Ronaldo u oproštajnom pismu.