aktuelno
  KVALIFIKACIJE ZA LŠ: Sutjeska danas sa Astanom
  Fudbal

  KVALIFIKACIJE ZA LŠ: Sutjeska danas sa Astanom

  • icon
  • icon

  Neće biti nimalo lako izabranicima Nikole Rakojevića, jer Astana se prethodnih godina gotovo redovno takmiči na evropskoj sceni, a prethodne godine je bila među 32 najbolje ekipe u Ligi Evrope.

  • icon
  • icon Autor: CDM
  • icon
  • icon

  Astana je nakon 19 kola lider kazahstanskog prvenstva, sa 15 pobjeda i po dva remija i poraza uz impresivnu gol razliku 41:12.

  Suvereni vladar fudbala ove ogromne azijske zemlje, četvorostruki uzastopni šampion ocijenjen je kao apsolutni favorit i sve sem glatke pobjede nad Sutjeskom smatralo bi se ogromnim neuspjehom.

  Mogu ljudi da pričaju šta hoće, ali protivnik je dobar tim. Poštujemo ih, dolaze kao šampioni svoje zemlje, sa karakterom pobjednika. Kako bih opisao njihov stil? Kao jednostvan, a pouzdan te dvije komponente su im omogućavale da stignu do dorbih rezultata. Ipak, vjerujem u naš tim i pobjedu - rekao je Roman Grigorčuk, trener žuto-plavih.

  Trener Nikšićana optimista je pred predstojeći duel.

  Probaćemo da postignemo pogodak. Mislim da imamo igrače koji mogu postići gol i koji mogu odgovoriti na postavljene taktičke zadatke. Ipak, za taktiku treba malo više vremena pogotovu ako promijenite dosta igrača, kao što je slučaj sa našom ekipom - kazao je trener crnogorskog šampiona Nikola Rakojević.

  Revanš utakmica na programu je 18. jula u Nikšiću.

  Bolji iz tog dvomeča u drugom kolu igraće protiv danskog Midtjilanda, koji je slobodan u prvom kolu.

  Crnogorski ili kazahstanski šampion biće domaćin u prvom meču 24. ili 25. jula.

  Revanš je sedam dana kasnije u Danskoj.

  Utakmica između Astane i Sutjeske počeće u 16 sati.