aktuelno
  OVO NISTE VIDJELI NA TV-U: Englezi probali na prevaru da daju gol Hrvatskoj (VIDEO)
  Fudbal

  OVO NISTE VIDJELI NA TV-U: Englezi probali na prevaru da daju gol Hrvatskoj (VIDEO)

  • icon
  • icon

  Engleski reprezentativci bili su slomljeni nakon drugog gola Hrvatske u produžecima, kojim su "vatreni" došli u vođstvo od 2:1 u polufinalu Mundijala, ali snimak jednog navijača sa tribina stadiona "Lužnjiki" otkrio je šta su "gordi Albioni" pokušali da urade ne bi li se vratili u život.

  • icon
  • icon TWITTER
  • icon
  • icon

   

  Dok je hrvatska reprezentacija slavila pogodak, Englezi su spustili loptu na centar i krenuli u napad prema usamljenom golmanu Danijelu Subašiću koji je jedini od hrvatskih reprezentativaca ostao na travnjaku. Probali su da iskoriste lažno pravilo, koje "kaže" da ako barem jedan igrač uz golmana nije ostao na terenu tokom proslave pogotka, protivnik navodno ima pravo da krene u napad.

  To pravilo, naravno, uopšte ne postoji. Internetom je kružila priča o njemu početkom ovog šampionata uz fotografiju mundijalskog proslavljanja pogotka, na kojoj se vidi kako jedan igrač nije izašao iz terena "zbog tog (nepostojećeg) pravila". Bilo kako bilo, Englezi su hteli da iskoriste što nikog od Hrvata nema oko njih, pa su jurnuli sa centra ka Subašiću, ali ih je sudija ubrzo zaustavio pa je utakmica nastavljena tek nakon što su se Hrvati vratilii na teren.

  Uostalom, Pravila fudbalske igre kažu da "svi igrači, osim onog koji izvodi početni udarac sa centra, moraju da budu unutar svoje polovine terena kada se lopta izvodi sa centra igrališta", a u slučaju bilo kakvog narušavanja toga, "početni udarac se ponavlja". I, ponovio se posle ovog nesuelog "haj'mo svi na Subašića" pokušaja.

  Gledaoci kraj malih ekrana ovaj detalj iz polufinala nisu mogli da vide u TV prenosu, ali su ga zabilježili navijači na stadionu koji su snimak objavili na Twitteru.

  Nesportsko ponašanje Engleza, odnosno pokušaj davanja gola na prevaru, ili možda uzdanje u nepostojeće pravilo, tek - plan im nije uspio. Hrvatska je sačuvala 2:1 i u nedjelju će, od 17 sati, igrati protiv Francuske za titulu prvaka svijeta.