aktuelno
  MODRIĆ: Plasman u finale SP je najveći trenutak hrvatskog sporta
  Fudbal

  MODRIĆ: Plasman u finale SP je najveći trenutak hrvatskog sporta

  • icon
  • icon

  Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Morić rekao je danas da je plasman ekipe u finale Svjetskog prvenstva najveći trenutak hrvatskog sporta.

  • icon
  • icon TWITTER
  • icon
  • icon
  Bez obzira šta se dogodi, ovo finale je sigurno najveći trenutak hrvatskog sporta. Ali, mi želimo da napravimo još jedan korak. Puni smo vkere, puni samopouzdanja, puni karaktera i svega što jedna ekipa treba da ima za uspkeh. Biće velika borba u finalu i želimo da pobokedimo, kao što i oni žele. Daćemo sve od sebe, pa šta dragi Bog da - rekao je Modrić, prenijela je Hina.

  Hrvatska se sinoć plasirala u finale Mundijala u Rusiji, pošto je u polufinalu u Moskvi poslije produžetaka pobijedila Englesku sa 2:1.

  Hrvatska je u osmini finala i četvrtfinalu poslije penala pobijedila Dansku, odnosno Rusiju, a protiv Engleske je to izbjegla.

  Nije loše....u stvari, katastrofa. Šta da kažem, nevjerovatno šta ova ekipa radi, kako igra, kako se bori, kako ne odustaje. Napokon su nam se poklopile stvari koje nas nisu pratile na prethodnim turnirima. Međutim, nije ovo slučajno. Radili smo mnogo godina za ovo, a sada nam se vraća - naveo je Modrić.

  Hrvatska će u nedjelju od 17 časova u finalu igrati protiv Francuske. Francuska je prije 20 godina pobijedila Hrvatsku u polufinalu, a Modrić je rekao da njegovu ekipu čeka najteži protivnik na turniru.

  Francuska je najteža ekipa koja nas čeka na ovom Svjetskom prvenstvu. Zasluženo su u finalu. Velika su ekipa. Imaju generaciju koja im se poklopila, fenomenalni igrači, talenti. Drugi put uzastopno su u finalu, poslije finala EP 2016, i to dovoljno govori o njihovoj snazi. Ostavićemo srce na terenu, baš kao što smo ostavili i u prethodnim utakmicama. Vidjećemo da li će to biti dovoljno za osvajanje titule - dodao je on.

  Modrić je rekao da se sjeća te polufinalne utakmice prije 20 godina, da misli da je Hrvatska tada zaslužila da igra u finalu, ali da njegova ekipa sada ima šansu da to ispravi.

  On je rekao i da je milion puta maštao da podigne pehar.

  Nadam se da to može da se ostvari. A jesmo li svjesni vjerovatno još i nismo. Toliko smo iscrpljeni da nismo mogli da slavimo pobjedu. Više smo slavili posle četvrtfinala i pobjede nad Rusima - dodao je fudbaler Real Madrida.

  On je rekao da umor neće biti presudan faktor u finalu.

  Mnogi su govorili da smo umorni, ali pokazali smo da to nije istina. Fenomenalno smo spremni i nije nam problem da igramo ni tri produžetka - rekao je Modrić.