aktuelno
  TUŽILAŠTVO ISPITUJE da li je Radulovićeva ekipa povezana i sa bombaškim napadom u Albaniji i ubistvima na primorju
  Hronika

  TUŽILAŠTVO ISPITUJE da li je Radulovićeva ekipa povezana i sa bombaškim napadom u Albaniji i ubistvima na primorju

  • icon
  • icon

  Specijalno državno tužilaštvo, u saradnji sa Specijalnim policijskim odeljenjem, prema nezvaničnim informacijama, ispituje da li Ranko Radulović i njegova ekipa imaju veze i sa eksplozijom koja je u januaru odjeknula Skadrom. Kako je tada saopštila albanska policija, meta toga napada je navodno bio albanski biznismen Ljuljzim Kula.

  • icon
  • icon Autor: Pobjeda
  • icon
  • icon

  Taj napad dogodio se 13. januara oko deset časova, u centru grada. Albanski mediji tada su naveli da je eksploziv bio postavljen na motociklu, ispred zgrade u kojoj su između ostalog i prostorije srpsko-crnogorske manjine. Tom prilikom Kula je teže povrijeđen. Povrede je zadobilo još sedam osoba.

  Kako je ranije pisao Standard, crnogorski istražni organi vode nekoliko aktivnih istraga zbog sumnje da je jedna kriminalna organizacija iz naše zemlje djelovala u nekoliko država regiona tako što su njeni članovi organizovali i izvršavali ubistva i podmetali razorne eksplozive.

  U sklopu ove opsežne istrage, nezvanično, provjerava se i da li je Radulović sa svojim ljudima povezan sa ubistvom Nika Roganovića i pokušajem ubistva Duška Roganovića, koje se dogodilo prošle godine u Herceg Novom. Istraga provjerava i da li je ova grupa povezana sa ubistvom Kotoranina Gorana Lenca.

  Specijalno-drzavno-tuzilastvo-CG,-snimio-Novica-Djuric

  Autor: PinkM

  Vrše se i radnje u cilju utvrđivanja da li su uhapšeni u ovoj akciji povezana sa još nekoliko teških krivičnih djela.

  Iz Višeg suda i Specijalnog tužilaštva nisu potvrdili, ali nisu ni negirali navode da je jedna od osoba koje se povezuju sa Radulovićem stekla status svjedoka saradnika. Prema navodima istrage, sve ide u tom pravcu.

  Tokom noći je uhapšen Žejko Radulović, sin Ranka Radulovića.

  Podsjećamo, u Specijalnom drzavnom tužilaštvu ranije su saslušani Ranko Radulović (58), Stefan Radulović (22), Luka Radulović(24), Ratko Martinović (38), Darko Vicković (38), Nikola Mandić (20) i državljani Bosne i Hercegovine, Nenad Lubura (52), Radoš Petrušić, i Radoje Preradović (54). Njima je određen pritvor do 30 dana.

  radulović

  Autor: CdM

  Ranko Radulović se nezvanično dovodi u vezu sa uhapšenim Zlatkom Matanovićem, Dejanom Vujovićem i Stefanom Perovićem. Njihovim hapšenjem, navodno su spriječene planirane ikvidacije.

  Među navodnim metama pomenutih likvidacija navodno su bila dva policijska funkcionera i članovi jedne kriminalne grupe iz Crne Gore. Nadležni se još zvanično nisu oglasili da li su ova hapšenja povezana sa tim spriječenim ubistvima.

  radulović

  Autor: Fos

  Podsjećamo, Zlatko Matanović se tereti da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju, stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

  To se isto stavlja na teret i Nikšićaninu Stefanu Peroviću i Dejanu Vujoviću, čijim hapšenjem je navodno spriječena još jedno naručeno ubistvo. Da li će uhapšeni Nikšićanin Ranko Radulović biti označen kao vođa kriminalne organizacije koja je pripremala seriju osujećenih likvidacija, iz Specijalnog državnog tužilaštva još nisu zvanično potvrdili.

  radulović

  Autor: Fos

  Ipak, prema sazananjima portala Standard, Radulović je mjesecima unazad bio pod specijalnom istragom koja je danas dovela i do njegovog hapšenja.

  Nadležni i dalje ćute o hapšenju organizovane kriminalne grupe, koja se navodno dovodi u vezu sa serijom spriječenih likvidacija.

  http://pinkm.me/hronika/49963/radulovic-priveden-u-sdt-na-saslusanje-kod-tuzioca-videofotoradulović

  Autor: PinkM/PrtScr