aktuelno
  HUSOVIĆ se sumnjiči za pokušaj ubistva (FOTO+VIDEO)
  Hronika

  HUSOVIĆ se sumnjiči za pokušaj ubistva (FOTO+VIDEO)

  • icon
  • icon

  Potpukovnik Vojske Crne Gore Emin Husović uhapšen je nakon što je jutros oko 11 sati pucao u službenim prostorijama Ministarstva odbrane. U incidentu nije bilo povrijeđenih, a VDT je kvalifikovalo krivično djelo kao pokušaj ubistva.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon

  Nakon incidenta u kojem je potpukovnik Emin Husović upotrijebio vatreno oružje u službenim prostorijama Ministarstva odbrane, tužilac Višeg državnog tužilaštva i policijski službenici izvršili su uviđaj, nakon čega je dat nalog da se Husović liši slobode.

  vdt

  Autor: Pinkm.me

  Obavještavamo vas da je danas od strane Uprave policije – CB Podgorica obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici da je u Ministarstvu odbrane Crne Gore došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane E.H. na štetu A.LJ., te da je na lice mjesta od strane tužioca i ovlašćenih policijskih službenika izvršen uviđaj, kojom prilikom su izuzeti svi tragovi sa lica mjesta, koji će biti predmet vještačenja po naredbi ovog tužilaštva, a od strane tužioca dat je nalog policiji da se lice E.H. liši slobode zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju, koje lice će u zakonskom roku biti dovedeno u ovo tužilaštvo radi saslušanja u svojstvu osumnjičenog - stoji u saopštenju VDT-a.

  Kako je ranije danas saopšteno iz Ministarstva odbrane, u incidentu nije bilo povrijeđenih.

  Ministarstvo odbrane

  Autor: PrintScreen

  Danas oko 11 sati, u službenim prostorijama Ministarstva odbrane došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane profesionalnog vojnog lica, potpukovnika E. H. Tom prilikom, nije bilo povrijeđenih, niti je pričinjena materijalna šteta - saopštili su iz Ministarstva odbrane.

  Sve okolnosti ovoga događaja, napominju iz Ministarstva odbrane, utvrdiće nadležni državni organi.