aktuelno
  POTPUKOVNIKU Husoviću pritvor do 30 dana
  Hronika

  POTPUKOVNIKU Husoviću pritvor do 30 dana

  • icon
  • icon

  Istražni sudija Višeg suda u Podgorici odredio je potpukovniku Vojske Crne Gore, Eminu Husoviću, pritvor do 30 dana. On se nakon jučerašnje pucnjave u zgradi Ministarstva odbrane sumnjiči za pokušaj ubistva Alme Ljuljanaj, generalne direktorice Direktorata za materijalne resurse Ministarstva odbrane. Husovića tužilaštvo takođe, tereti i za nedozvoljeno držanje oružja.

  • icon
  • icon Standard
  • icon
  • icon
  Moj branjenik je iskoristio svoje zakonsko pravo da se brani ćutanjem budući da se nalazi u stanju šoka zbog cjelokupne situacije", kazao je za Standard advokat Husovića, Dalibor Tomović.

  Prema nezvaničnim saznanjima Standarda, Husović se navodno nalazio ispred vrata kancelarije Alme Ljuljanaj kada je došlo do pucnja.

  Državni tužilac, u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, juče je od CB Podgorica obaviješten je da je u Ministarstvu odbrane Crne Gore došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane Emina Husovića na štetu A.LJ.

  Dežurni državni tužilac Višeg tužilaštva i ovlašćeni policijski službenika izvršili su juče uviđaj na mjestu incidenta. Izuzeti su svi tragovi sa lica mjesta koja su upućena na vještačenje.

  Od strane tužioca dat je nalog policiji da se lice E.H. liši slobode zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju, koje lice će u zakonskom roku biti dovedeno u ovo tužilaštvo radi saslušanja u svojstvu osumnjičenog", naveli su juče iz VDT-a Podgorica.

  Iz Ministarstva odbrane je saopšteno da je juče oko11 sati došlo do pomenutog incidenta i da tom prilikom niko nije povrijeđen.

  http://pinkm.me/hronika/51437/husovic-se-sumnici-za-pokusaj-ubistvahusović

  Autor: PinkM/PrtScr