aktuelno
  POŽAR U TIVTU: Gorjeli kamioni, automobili, barake...
  Hronika

  POŽAR U TIVTU: Gorjeli kamioni, automobili, barake...

  • icon
  • icon

  Pripadnici Službe zaštite i spašavanja gasili su sinoć veliki požar na deponiji Lovanja u kome su izgorjela dva kamiona, barake, dosta sekundarnog otpada i starih automobila, prenosi radio Tivat.

  • icon
  • icon Radio Tivat
  • icon
  • icon
  Dobili smo informaciju da gore automobili i barake. Na lice mjesta su odmah upućene dvije ekipe, a nakon nekoliko minuta je dignuta cijela jedinica sa svim vozilima. Radilo se o velikom požaru, kad smo došli već je bio u poodmakloj fazi i bila je površina sigurno negdje oko 500m2, što automobila, sekundarnog otpada, baraka, a izgorjela su i dva kamiona šlep službe, tako da je prizor bio zaista loš. Gasili smo nedgje do 3 sata i 30 minuta i potrošili preko 50 kubika vode. Nije bilo povrijedjenih, niti ljudskih žrtvata, a materijalna šteta je prilično velika. Jutros ćemo da vidimo šta je sve u pitanju, jer su bili zahvaćeni i neki stari automobili koji su bili spremljeni za reciklažu“-kazao je Zoran Barbić iz tivatske Službe zaštite i spašavanja.

  Tačan uzrok požara za sada nije poznat, ali po riječima Barbića, obaviješteni su kad je već sve bilo u razbuktaloj fazi, a vjetar koji je sinoć duvao pogoršavao je situaciju.

  Požar je sa naše strane odrađen perfektno, ali situacija je takva kad se ne javi na vrijeme. Dosta toga je i spašeno jer nismo dozvolili da se požar proširi na drugi lokalitet koji je bio u blizini a sastavljen je od takvih, zapaljivih materijala“- naglasio je Barbić.