aktuelno
  POTPUKOVNIK HUSOVIĆ KOLEGINICI: Ubiću te
  Hronika

  POTPUKOVNIK HUSOVIĆ KOLEGINICI: Ubiću te

  • icon
  • icon

  Potpukovniku Eminu Husoviću juče je nakon saslušanja u Višem sudu, pred sudijom za istrage, određen pritvor do 30 dana zbog sumnje daje u ponedjeljak oko 11 časova u službenim prostorijama Ministarstva odbrane pokušao da ubije direktoricu Direktorata za materijalne resurse Almu Ljuljanaj.

  • icon
  • icon Autor: Standard
  • icon
  • icon

  Branilac Husovića, advokat Dalibor Tomović kazao je da je njegovom klijentu pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke.

  Opasnost od bjekstva proizilazi iz činjenice da, u slučaju da okrivljeni bude proglašen krivim za predmetno krivično djelo, može očekivati relativno visoku kaznu, što ga ne može ostaviti ravnodušnim kod dileme da li da ostane u mjestu prebivališta i bude dostupan organima gonjenja ili da se skriva”, obrazložio je sudija Bašović odluku o pritvoru.

  Takođe, sudija je uzeo u obzir i da Husović ima rodbinu u Srbiji i Njemačkoj, kod koje bi eventualno mogao da pronađe utočište.

  Husović se pred sudijom za istrage, kao i pred tužiocem, branio ćutanjem.

  Osumnjičeni je, kako se pretpostavlja, pištolj potegao zbog odluke o njegovom novom radnom angažmanu i premještaju.

  Izrevoltiran odlukom o premještaju, Husović je došao do vrata kabineta Ljuljanaj držeći u ruci repetirani pištolj CZ.

  Usmjerio je pištolj u pravcu oštećene upućujući joj riječi “ubiću te””, navodi se u rješenju o određivanju pritvora.

  U naumu da ubije koleginicu, Husovića je spriječio Miljan Dragaš, koji se nalazio ispred kabineta Ljuljinaj. On je uhvatio pištolj i spustio ga ka podu kako bi spriječio tragediju. U tom trenutku Husović je potegao obarač, ali je metak završio u podu.

  Poslije opaljenog metka Dragaš je zajedno sa kolegom Jovanom Došljakom oduzeo pištolj Husoviću. Ubrzo je došla policija.

  http://pinkm.me/hronika/51437/husovic-se-sumnici-za-pokusaj-ubistvahusović

  Autor: PinkM/PrtScr