aktuelno
  MAJKA SE BORILA sa lopovom misleći da joj je ukrao dijete
  Hronika

  MAJKA SE BORILA sa lopovom misleći da joj je ukrao dijete

  • icon
  • icon

  U Institutu za bolesti djece, na Odjeljenju neurologije, u ponedjeljak veče zabilježen je nesvakidašnji incident kada je lopov upao u sobu dvomjesečne bebe i pokušao da uzme tablet, ali je krađu spriječila djetetova majka.

  • icon
  • icon Portal Analitika
  • icon
  • icon

  Iz Kliničkog centra potvrdili su da je došlo do incidenta i da su slučaj prijavili policiji.

  Kako su kazali za Pobjedu, i ranije je bilo sličnih pokušaja, ali medicinsko osoblje u saradnji sa službom obezbjeđenja uglavnom uspijeva da provalnike spriječi u njihovoj namjeri.

  Majka dvomjesečnog dječaka za naš list je ispričala da je doživjela šok jer je u prvi mah pomislila da joj je lopov uzeo bebu.

  Otišla sam u kuhinju da podgrijem lijek, ali sam ostavila upaljenu kameru, jer se stalno plašim da se tokom spavanja beba ne prevrne. U jednom trenutku sam vidjela da je kameru prekrila nečija ruka. Znala sam da se ne radi o medicinskoj sestri jer su morale da prođu pored mene. Odmah sam potrčala prema sobi i na izlazu od vrata zatekla čovjeka koji je nosio nešto zamotano u crnoj dukserici. Skamenila sam se jer sam mislila da mi je uzeo bebu – priča majka dvomjesečnog dječaka, koja je željela da ostane anonimna.

  Počela je da se otima sa njim. Dok su se otimali iz dukserice je ispao tablet i dio zlatne narukvice.

  Dugo je trajalo. Čak sam mu i majicu skinula. Ubrzo su dotrčale i sestre. On je uspio da pobjegne preskočivši ogradu od dva metra – kaže ona.

  Prema njenim riječima, policija je došla tek nakon sat i dvadeset minuta, da bi im saopštili da nemaju osnova da ga traže.

  Policija je rekla da mogu samo da ga tužim za tablet čija je vrijednost veća od 150 eura, a na kojem je prilikom pada polomljeno staklo – kaže djetetova majka.

  Ona je apelovala na nadležne da nešto preduzmu kada je u pitanju zaštita najmlađih pacijenata.

  Nadležni moraju nešto da urade kako se ovakve situacije ne bi dešavale, barem da naprave sigurniju ogradu. Prilaz tom dijelu odjeljenja je neosvijetljen, a pravi je horor kada se pogleda kroz prozor– istakla je ona, naglasivši da je sva sreća što je njen sinčić tokom ovog incidenta spavao i ništa nije čuo.