aktuelno
  PODIGNUTA optužnica protiv Zorana Marjanovića
  Hronika

  PODIGNUTA optužnica protiv Zorana Marjanovića

  • icon
  • icon

  Optužnica je podignuta jer se Zoran sumnjiči za umiješanost u ubistvo supruge Jelene u aprilu 2016. godine.

  • icon
  • icon Ilustracija
  • icon
  • icon

  Više javno tužilaštvo u Beogradu danas je ponovo, nakon dopune istrage, podiglo optužnicu protiv Zorana Marjanovića kojom ga tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene  u Borči 2. aprila 2016. godine.

  Optužnica je podnijeta  Višem sudu koji će je ponovo dostaviti na odgovor Marjanovićevim advokatima, prije nego što odluči da li će je potvrdititi.

  Portparol tužilaštva,Tatjana Sekulić, precizirala je za Tanjug da je Marjanović ponovo optužen za krivično djelo teško ubistvo.

  Prvu optužnicu od 9. februara, Viši sud je 20. marta vratio tužilaštvu i naložio da pribavi određene dokaze radi boljeg razjašnjenja stanja stvari a među njima i da sasluša maloljetnu ćerku Marjanovića koja je ispitana u četvrtak, 21. juna.

  Novom optužnicom Marjanović se tereti za isto krivično djelo - teško ubistvo za koje je zaprijećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

  On se od hapšenja u septembru 2017. godine nalazi u pritvoru zbog uznemirenja javnosti, a pritvor mu je u utorak ponovo produžen za još 30 dana.

  Prema optužnici Marjanović se sa sada pokojnom suprugom i maloljetnom ćerkom Janom 2. aprila 2016. godine oko 17 sati dovezao na nasip u Borči.

  Jelena je otišla da trči, a on je ostao sa ćerkom.

  p Novom optužnicom Marjanović se tereti za isto krivično djelo - teško ubistvo za koje je zaprijećena kazna od 10 do 40 godina zatvora

  Međutim iskoristivši Jelenino povjerenje Zoran  je namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu, dok je dijete ostalo na nasipu, navodi se u optužnici.

  Kada su se spustili do kanala Zoran je Jelenu najprije ubo oštrim predmetom u glavu i u desni lakat, nakon čega je Jelena počela da bježi travnatom površinom.

  Tada je, prema optužnici, izgubila patiku i mobilni telefon kao i gumicu kojom joj je bila vezana kosa.

  Međutim Marjanović je sustigao, strgao joj je gornji dio trenerke, a potom opet zadao više udaraca u glavu, nanijevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega  je potopio u kanal. Prije smrti Jelena je udahnula vodu iz kanala.

  Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dve godine.

  Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva.

  On je i prije toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

  Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

  Prije hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom telelvizijskom rijaliti programu i generalno je svojim istupima skretao pažnju "žute štampe".

  Na sljedećim linkovima više detalja o ubistvu pjevačice:

  http://pinkm.me/vijesti/31775/dvije-je-godine-od-ubistva-jelene-marjanovi%C4%87.-uznemiruju%C4%87i-snimci-(foto+video)P

  Autor: Printscreen

  zoran marjanović

  Autor: Printscreen

  http://pinkm.me/vijesti/26815/zoran-marjanovi%C4%87-ostaje-u-pritvoru-%C4%8Deka-se-potvr%C4%91ivanje-optu%C5%BEnice?-(foto+video)jelena marjanović

  Autor: Printscreen

  http://pinkm.me/vijesti/21493/podignuta-optu%C5%BEnica-protiv-zorana-marjanovi%C4%87a-(video)-(uznemiruju%C4%87i-snimci)