aktuelno
  UHAPŠEN Novljanin sa 1,6 kg marihuane
  Hronika

  UHAPŠEN Novljanin sa 1,6 kg marihuane

  • icon
  • icon

  Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su u sadejstvu sa službenicma Centra bezbjednosti Herceg Novi pronašli i oduzeli oko 1,6 kg marihuane i tablete za koje se sumnja da su sintetička droga.

  • icon
  • icon Autor: Pink M
  • icon
  • icon

   

  M.B. (34) kod kojeg je pronađena opojna droga je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

  Službenici Odsjeka su juče na lokalnoim putu u Bijeloj zaustavili pmv marke „Opel Calibra“ hercegnovskih registarskih oznaka, kojim je upravljao M.B. (34) iz Herceg Novog. Lice je pokušalo bjekstvo vozilom ali je brzom intervencijom policijskih službenika zaustavljeno i izvršen je pretres lica i vozila. Tom prilikom policijski službenici su kod lica pronašli četiri pvc pakovanja dok je u vozilu pronađeno još 29 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana - navode iz UP.

  Postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, službenici Odsjeka i CB Herceg Novi su izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.B. u Bijeloj.

  Tom prilikom policijski službenici su pronašli jedno veće pakovanje sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je marihuana težine od oko kilogram i jedno vakumirano pvc pakovanje sa sadžajem biljne materije tamnozelene boje težine oko 500 grama. Daljim pretresom pronađeno je još 36 pvc pakovanja i kesica sa sadržajem iste biljne materije koje su bile pripremljene za prodaju krajnjim korisnicima, kao i 29 tableta plave boje u obliku srca za koje se pretpostavlja da sadrže sintetičku drogu. Ukupna težina pronađene i oduzete opojne droge marihuana je 1613 grama -  navode iz UP.

  Pronađena opojna droga i tablete biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

  O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.B. uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.