aktuelno
  PODGORICA I KOLAŠIN: U pretresima oduzeto oružje i municija
  Hronika

  PODGORICA I KOLAŠIN: U pretresima oduzeto oružje i municija

  • icon
  • icon

  Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su danas, preduzimajući pojačane aktivnosti u cilju kontrole bezbjednosno interesantih lica na području opština Podgorica i Kolašin, uz učešće Odjeljenja bezbjednosti Kolašin, izvršili pretres pet lokacija koje koristi pet lica i tom prilikom pronašli i oduzeli dva pištolja, pušku „M48“, lovačku pušku, 173 komada municije raznog kalibra, optički nišan za pušku, bajonet za automatsku pušku, kožnu futrolu za pištolj, oružni list za lovački karabin, kao i dva rokovnika u kome su evidencije novčanih dužnika.

  • icon
  • icon Ilustracija
  • icon
  • icon

   

  Službenici CB Podgorica su na teritoriji Opštine Podgorica izvršili pretres četiri lokacije koje koriste A.L. (53), Ž.R. (50), I.V. (36), Z.P. (35). Tom prilikom policijski službenici su od A.L. oduzeli pušku „M48“ kalibra 8X57JS, 82 komada municije raznog kalibra i bajonet za automatsku pušku, dok su od Ž.R. policijski službenici oduzeli pištolj, lovačku pušku i 68 komad municije raznog kalibra - navode iz UP.

  Službenici OB Kolašin izvršili su pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.R. (26), i tom prilikom su pronašli i oduzeli pištolj kalibra 7,62mm, 23 komada municije, optički nišan za pušku, kožnu futrolu za pištolj i oružni list za lovački karabin istekle važnost, kao i dva rokovnika u kojem su evidencije novčanih dužnika.

  O događaju su obaviješteni državni tužioci u osnovnim državnim tužilaštvima u Podgorici i Kolašinu koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji djela.

  Službenici Centra bezbjednosti Podgorica će i u narednom periodu nastaviti sa pojačanom kontrolom bezbjednosno interesantnih lica na području Podgorice.