aktuelno
  NAKON PADA DRVETA: DJEČAK U KLINIČKOM, DJEVOJČICA U BARSKOJ BOLNICI (FOTO)
  Hronika

  NAKON PADA DRVETA: DJEČAK U KLINIČKOM, DJEVOJČICA U BARSKOJ BOLNICI (FOTO)

  • icon
  • icon

  Stablo gotovo šest decenija starog bora, palo je u četvrtak popodne na šušanjsku plažu i tom prilikom povrijedilo djecu koja su se našla u blizini. Desetogodišnji dječak koji je prije tri dana zadobio teže povrede glave prebačen je na odjeljenje neurohirurgije Kliničkog centra Crne Gore, nezvanično saznaje tv Pink M. Djevojčica koja je takođe povrijeđena i slomila ruku zbrinuta je u barskoj bolnici.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon

  Stablo gotovo šest decenija starog bora palo je u četvrtak popodne na plažu u Šušnju, a nakon toga su na teren izašli iz Morskog dobra.

  Povodom ovog dogadaja, teren su juče obišli Ninoslava Novović, predstavnica JP Morsko dobro za opštinu Bar, te Dragan Ðonovic i Mira Prentović iz preduzeca Komunalne djelatnosti.

  Kako prenosi Bar info vjerovatno je usljed dejstva ranijih nevremena, a potom i visokih temperatura vazduha, došlo do pucanja stabla.

  To je alepski bor, otporan na jake vjetrove, medutim, dešava se da raste ukrivo, usljed dejstva vjetra dominantnog smjera. Spolja ne djeluje da je bor oštećen, a stablo se bukvalno pocijepalo na pola - kazala je Prentović za Bar info.

  p

  Autor: BARINFO

  Juče je orezano i uklonjeno nekoliko oštećenih borova. Ipak, nakon obilaska terena, jednoglasno je ocijenjeno da bi trebalo oformiti tim koji će činiti stručnjaci iz oblasti šumarstva i zaštite bilja, koji bi svako stablo pregledali i tačno utvrdili šta bi trebalo preduzeti.

  Pripremamo širi izvještaj koji ce biti upucen Morskom dobru. I ranije smo ukazivali na neophodnost revitalizacije ovog terena. Nadamo se da ce ovaj problem u najskorije moguce vrijeme biti riješen - rekla je Novović.