aktuelno
  RADULOVIĆ, Vukotić i Brajović označeni kao vođe
  Hronika

  RADULOVIĆ, Vukotić i Brajović označeni kao vođe

  • icon
  • icon

  Albanski državljanin Erogen Brajović, Nikšićanin Ranko Radulović i Kotoranin Igor Vukotić osumnjičeni su da su bili na čelu tri kriminalne organizacije koje su planirale 12 likvidacija, a pojedini članovi tih grupa terete se da su učestvovali u nekim ubistvima, saznaje Pobjeda.

  • icon
  • icon Autor: Fos
  • icon
  • icon

  Te uloge označene su u proširenoj naredbi za sprovođenje istrage koja je pokrenuta protiv petnaest osoba.

  Grupe su formirane u Albaniji, Nikšiću i Kotoru s ciljem likvidacije više članova crnogorskih bezbjednosnih službi. Kako je Pobjedi nezvanično saopšteno, osumnjičeni se između ostalog terete za planiranje ubistava D. K, D. G i Z. L. Kako saznaje ovaj list, na meti ove grupe bio je sin D. K. i bezbjednosno interesantna osoba V. L. Proširenje istrage uslijedilo je nakon što je Tužilaštvo prikupilo mnoštvo dokaza protiv grupe, koja je, kako se sumnja, planirala teška krivična djela.

  Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, osim iskaza svjedoka saradnika koji je do detalja ispričao što je bio plan organizacije, istražitelji u obimnoj dokumentaciji imaju i tajno snimljene razgovore koji otkrivaju zadatke i uloge svih “saradnika”.

  Istražitelji su na osnovu brojnih operativnih podataka uspjeli da razotkriju i umij ešanost albanskog državljanina Erogena Brajovića, što ukazuje na šire razmjere kriminalne akcije.

  Grupa se osim za planiranje likvidacija, učešća u nekim ubistvima, tereti i za reketiranje, zelenašenje, neke bombaške napade i pokušaje ubistva.

  Pojedini osumnjičeni dovode se u vezu sa ubistvom Gorana Lenca, napadom na Roganovića, pokušajem ubistva Vjekoslava Lambulića… Ovo su samo neka od krivičnih djela koja im se stavljaju na teret. Osim Brajovića, Radulovića i Vukotića naredbom su obuhvaćeni i Radoš Petrušić, Stefan Radulović (22), Luka Radulović (24), Ratko Martinović (38), Darko Vicković (38), Nikola Mandić (20), državljani Bosne i Hercegovine Nenad Lubura (52), Radoje Preradović (54), Miladin Dedović. Na spisku osumnjičenih su i Zlatko Matanović iz Skadra i Nikšićanin Stefan Perović.

  http://pinkm.me/vijesti/50145/radulovi%C4%87-pod-istragom-i-zbog-ratnih-zlo%C4%8Dina-u-fo%C4%8Di-(foto)

  p

  Autor: Printscreen

  http://pinkm.me/vijesti/49894/nik%C5%A1i%C4%87ani-planirali-ubistva-vi%C5%A1e-policijskih-funkcioneraf

  Autor: Printscreen

  http://pinkm.me/hronika/49963/radulovic-priveden-u-sdt-na-saslusanje-kod-tuzioca-videofotoradulović

  Autor: PinkM/PrtScr