aktuelno
  UHAPŠEN državljanin Srbije, našli mu drogu u rancu
  Hronika

  UHAPŠEN državljanin Srbije, našli mu drogu u rancu

  • icon
  • icon

  Hercegnovska policija je uhapsila M.J. i podnijela krivične prijave protiv P.M. (17), K.D. (21) B.B (23) i J.R. (17) kod kojih je pronađena droga, saopšeno je iz Uprave policije.

  • icon
  • icon Autor: PinkM
  • icon
  • icon

   

  Naime, policija je od 29. juna do 2. jula kontrolom P.M. (17), K.D. (21), B.B. (23) i J.R. (17) pronašla i oduzela oko 82,8 grama biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuna, jedan džoint i tabletu ekstazija.

  Službenci CB Herceg Novi i Odsjeka su nakon realizovanja aktivnosti protiv ovih osoba, nakon izjašnjenja tužioca da nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, Sudu za prekršaje podnijeli prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga - dodaju oni.

  Osim toga, službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi i Carinske ispostave Sitnica su juče, na Graničnom prelazu Sitnica, kontrolom autobusa i putnika M.J. (28) koji je državljanin Srbije, otkrili 20 komada sličica za koje se sumnja da su opojna droge amfetamin – LSD i i manju količinu suve biljne materije za koju se sumnja se je opojna droga marihuana.

  LSD i marihuana su se nalazili u rancu kojeg je nosio M.J.

  O svemu su obaviješteni policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge koji su o događaju obavijestili Više državno tužilaštvo u Podgorici. M.J. je uhapšen i uz krivičnu prijavu će biti priveden državnom tužiocu u VDT u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. LSD i marihuana će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja - saopštili iz policije.