aktuelno
  SUMNJA se da je brat pomogao osuđeniku bijeg iz bolnice u Dobroti
  Hronika

  SUMNJA se da je brat pomogao osuđeniku bijeg iz bolnice u Dobroti

  • icon
  • icon

  Iz kruga kotorske Psihijatrijske bolnice u utorak veče pobjegao je zatvorski osuđenik Đorđije Pavićević (32) iz Nikšića.

  • icon
  • icon Arhiva
  • icon
  • icon

  Zatvorski osuđenik pobjegao iz bolnice u Dobroti, policija ga intenzivno traži

  Direktor bolnice dr Dragan Čabarkapa je potvrdio vijest o bjekstvu Pavićevića kome je bila određena mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja u zdravstvenoj ustanovi.

  Bjekstvo su prvi primijetili dežurni tehničari koji su, prema njegovim riječima, postupili u skladu sa obavezama koje propisuje ustanova, piše Pobjeda.

  Dr Tanja Papić Mijatović, odjeljenska ljekarka, kazala je da je osuđenik koji je bio na psihijatrijskom liječenju imao odobrenje da izlazi u bolnički krug i da to odobrenje do sada nije nikada zloupotrijebio. Redovno su ga posjećivali otac i brat. U utorak mu je u posjetu došao brat sa kojim je, kako se pretpostavlja, napustio u automobilu bolnički krug i uputio se u nepoznatom pravcu.

  Dr Papić Mijatović naglašava da je moguć uzrok bjekstva saznanje koje su mu saopštili da su iz kotorske Psihijatrijske bolnice dan prije poslali Višem sudu dopis u kome ih obavještavaju da je pritvoreniku Pavićeviću završeno bolničko liječenje.

  Prema njenim riječima on je tu informaciju primio mirno, kao i činjenicu da se tako brzo neće realizovati njegovo vraćanje u ZIKS, jer je potrebno vrijeme da se prođe odgovarajuća procedura.

  Đorđije Pavićević je zbog otmice, odlukom sudije Višeg suda u Podgorici, Vladimira Novovića, osuđen na pet godina i sedam mjeseci zatvora, a prošle godine izrečena mu je i mjera obaveznog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi Dobrota u Kotoru, čime je automatski postao njen pacijent, pišu Dnevne novine.

  Iz ZIKS-a je Dnevnim novinama saopšteno da oni nijesu nadležni za zatvorenike koji se nalaze na liječenju u ovoj bolnici.

  POVEZANE VIJESTI:

  http://pinkm.me/vijesti/53115/zatvorski-osu%C4%91enik-pobjegao-sa-psihijatrije!f

  Autor: Printscreen