aktuelno
  PETNAESTOČLANU GRUPU povezuju sa ubistvom Šakovića, Lenca, Čađenovića, Roganovića?
  Hronika

  PETNAESTOČLANU GRUPU povezuju sa ubistvom Šakovića, Lenca, Čađenovića, Roganovića?

  • icon
  • icon

  Petnaestočlana grupa iz Nikšića, Kotora i Albanije, naredbom za sprovođenje istrage, tereti se za učešće u ubistvima Miloša Šakovića, Dražena Čađenovića, Gorana Lenca, Đorđa Sekulovića i Nika Roganovića, nezvanično saznaje Pobjeda.

  • icon
  • icon Autor: PinkM
  • icon
  • icon

  Tokom opsežne istrage Specijalno policijsko odjeljenje prikupilo je dokaze da je grupa učestvovala i u pokušajima ubistva Novljanina Duška Roganovića i Podgoričanina Vjekoslava Lambulića, te u iznudama, bombaškim napadima, zelenašenju…

  bomba

  Autor: PinkM

  vatrogasna bomba

  Autor: PinkM

  Osim ovih teških optužbi, istražitelji imaju saznanja i čije glave su bile ucijenjene i ko je od policijskih funkcionera i bezbjednosno interesantnih osoba trebalo da bude meta.

  pucnjava

  Autor: forum

  Deset funkcionera policije i službenika ANB bili su na listi za odstrijel, jer su godinama bili barijera za njihove kriminalne prljave poslove ili su, neki od njih, na neki način povezani sa osobama koje je kriminalna grupa smatrala svojim neprijateljima.

  Prema saznanjima Pobjede, istražitelji osnovano sumnjaju da je kriminalna grupa planirala i likvidaciju dvojice Nikšićana sinova Milana Leza Vilotijevića, osuđenog na 20 godina zatvora zbog ubistva Slavka Radulovića, rođenog brata uhapšenog Ranka Radulovića.

  radulović

  Autor: CdM

  U proširenoj naredbi za sprovođenje istrage jasno su označene uloge i zadaci svih osumnjičenih, a vođe kriminalnih organizacije, prema sumnjama istražitelja, su Nikšićanin Ranko Radulović, Kotoranin Igor Vukotić i albanski državljanin Erogen Brajović.

  Grupe su formirane u Skadru, Kotoru i Nikšiću, a njihov primarni cilj bio je likvidacija osoba iz bezbjednosnog sektora.

  radulović

  Autor: Fos

  Proširenje istrage uslijedilo je nakon što je Tužilaštvo prikupilo veliki broj dokaza, koji su osporili izjave osumnjičenih čije odbrane su imale niz kontradiktornosti. Organizacija je raskrinkana nakon što je jedan od osumnjičenih Dejan Vujović, koji je kasnije dobio status svjedoka saradnika, odlučio da ispriča ko su bile potencijalne mete i po čijem nalogu su vrbovali "pucače".

  No, optužbe protiv osumnjičenih ne zasnivaju se samo na iskazu svjedoka saradnika, već i na dokaznoj građi u kojoj su tajno snimljeni razgovori koji govore o pripremi teških krivičnih djela.

  Tajna akcija istražitelja počela je na osnovu operativnih podataka da se pripremaju likvidacije istaknutih policijskih i službanika ANB i da se operacija organizuje na međunarodnom nivou.

  U opsežnoj istrazi došli su do albanskog državljanina Erogena Brajovića, što je potvrdilo prvobitne sumnje da kriminalna akcija ima šire razmjere. Na spisku osumnjičenih, osim Radulovića, Brajovića i Vukotića su Radoš Petrušić, Stefan Radulović (22), Luka Radulović (24), Ratko Martinović (38), Darko Vicković (38), Nikola Mandić (20), državljani Bosne i Hercegovine Nenad Lubura (52), Radoje Preradović (54), Miladin Dedović. Naredbom su obuhvaćeni i Zlatko Matanović iz Skadra i Nikšićanin Stefan Perović.

  Prva hapšenja u ovoj brižljivo osmišljenoj akciji uslijedila su nakon operativnih saznanja da su Zlatko Matanović, Stefan Perović i Dejan Vujović planirali likvidaciju bezbjednosno interesantne osobe.

  Ubrzo nakon toga uhapšena je i druga grupa, koja je, kako se sumnja, pripremala likvidaciju policijskih službenika. Čitava akcija vođena je tajno, a hapšenjem je osujećeno dalje djelovanje kriminalne grupe.

  Već na početku Vujović je pristao na saradnju i, kada je potvrđeno da njegov iskaz upotpunjuje dokaznu građu, dodijeljen mu je status svjedoka saradnika. Istražitelji imaju podatak i koliko je novca opredijeljeno za pojedina ubistva. Egzekutori bi za ubistvo službenika ANB dobili pola miliona eura, dok su glave ostalih bile ucijenjene na po 200.000 eura. Ukupna suma koja je bila određena za likvidacije bila je pet miliona eura.

  s

  Autor: Printscreen

  http://pinkm.me/vijesti/49894/nik%C5%A1i%C4%87ani-planirali-ubistva-vi%C5%A1e-policijskih-funkcionera

  http://pinkm.me/hronika/49963/radulovic-priveden-u-sdt-na-saslusanje-kod-tuzioca-videofotopritvor raduloviću

  Autor: PinkM/PrtScr

  http://pinkm.me/vijesti/32532/ubistvo-%C5%A1akovi%C4%87a-i-jovanovi%C4%87a-umije%C5%A1ano-sedam-osoba?ubistvo šakovića i jovanovića

  Autor: PinkM

  http://pinkm.me/crna-hronika/31467/ubistvo-u-centru-pg-obracun-klanova-fotovideoubistvo

  Autor: PinkM/PrtScr

  http://pinkm.me/hronika/30990/likvidacija-cadenovica-ubijen-plasticnim-eksplozivom-velike-razorne-moci-videofotoubistvo čađenovića

  Autor: PinkM/PrtScr