aktuelno
  PRONAĐENO I ODZETO oko kilogram marihuane - osumnjičeni lišen slobode
  Hronika

  PRONAĐENO I ODZETO oko kilogram marihuane - osumnjičeni lišen slobode

  • icon
  • icon

  Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droga su juče, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti a u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje opojnih droga na teritoriji Podgorice, postupajući na osnovu operativnih sazananja, pretresom pronašli i oduzeli oko kilogram marihuane i dvije vage za precizno mjerenje. Osumnjičeni je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

  • icon
  • icon Autor: Ilustracija
  • icon
  • icon
  Naime, službenici Odsjeka su, 11.07.2018. godine, postupajući na osnovu operativnih saznanjim, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi R.B. (23) iz Podgorice. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli više pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine od oko jedan kilogram, dvije vage za precizno mjerenje kao i predmete koji se koriste za pakovanje opojne droge - saopšteno je iz UP-a.

  Kriminlistička obrada upućuje na sumnju da se R.B. bavio nabavkom i stavljanjem u tzv. ulični promet opojne droge marihuana na području Podgorice. On je, kako se sumnja, opojnu drogu nabavljao u količinama od oko kilogram koju je nakon toga prepakivao u manja pvc pakovanja sa namjerom daljeg stavljanja u tzv. uličnu prodaju na području Podgorice.

  Opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

  O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se R.B. lišili slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - zaključuje se u saopštenju.