aktuelno
  TELENOR PUSTIO U RAD 4G + MREŽU (VIDEO)
  Internet

  TELENOR PUSTIO U RAD 4G + MREŽU (VIDEO)

  • icon
  • icon

  U većini crnogorskih gradova, Telenor je pustio u široku upotrebu najnapredniju 4G+ mrežu, a prednosti nove tehnologije su još brži internet i kvalitetniji signal, saopšteno je iz kompanije.

  • icon
  • icon PinkM
  • icon
  • icon

  Na prezentaciji 4G+ mreže, iz Telenora saopšteno da je nova tehnologija dostupna u svim opštinama na primorju i u centralnom dijelu Crne Gore kao i u, kako su kazali, Kolašinu, Mojkovcu, Bijelom Polju, Beranama, Pljevljima, Plavu i Rožajama.

  - Naša kompanija je prvi operater koji je u Crnu Goru uveo 4G mrežu 2012. godine prije svih u regionu. Od tada smo kontinuirano radili na povećanju pokrivenosti, tako da trenutno 4G mrežom pokrivamo 98 odsto stanovništva. Tehnologija je došla do te tačke gdje ona mijenja ljude, a ljudi mijenjaju svoj način korišćenja tehnologije. Mijenjaju način na koji kupuju stvari, na koji se ponašaju, na koji dolaze do informacija. To naravno mijenja i nas. I mi se, kao telekomunikaciona kompanija, fokusiramo na druge stvari. Ne fokusiramo se samo na prenos glasa, već i na prenos podataka- pojasnio je izvršni direktor tehnike u Telenoru Kai Gulbrandsen

  sa prezentacije 4G+

  Autor: PinkM

  On je kazao da je Telenor, prošle godine realizovao sveobuhvatnu modernizaciju mreže.

  - Radili smo intenzivno na moderizaciji mreže. Imamo 4G mrežu u svim opštinama u Crnoj Gori. Takođe, smo počeli sa uvođenjem te naredne generacije 4G mreže, takozvani 4G+, koji je uveden u 18 opština. A taj posao uvođenja 4G+ mreže je započet u priobalnom dijelu, kako bi se pravovremeno pripremili za turističku sezonu. 4G+ mreža, prije svega je usmjerena na povećanje brzine i na, kako je dodao, bolje iskorišćavanje frekventnog spektruma na uređajima korisnika. Da biste sve to iskoristili potrebno je da imate odgovarajuće uređaje, koji podržavaju 4G+ mrežu, a sve je to samo još jedan korak ka 5G mreži- objasnio je Gulbrandsen.

  Mjerenja Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, pokazala su da je kompanija Telenor bila najbolja što se tiče prenosa glasa, što se tiče brzine i što se tiče pokrivenosti 4G mrežom. Gulbrandsen je istakao da klijenti u Crnoj Gori, prije svega, cijene kvalitet i brzinu mreže.

  - Što se tiče striminga, oni očekuju da ne moraju da čekaju da taj striming započne, a što se tiče kvaliteta glasovene komunkacije tu smo, takođe bili najbolji. Što se tiče prenosa podataka, mi smo u urbanim sredinama, takođe imali najviše prosječne brzine- rekao je Gulbrandsen.

  sa prezentacije 4G+

  Autor: PinkM

  On smatra da je najvažnije da postoji konzistentnost što se tiče pokrivenosti i brzine mreže. Kompanija Telenor će u narednom periodu, raditi na poboljšanju signala i pokrivenosti na putevima, ali ono što je sigurno je da ćemo nastaviti da investiramo, najavio Gulbrandsen.

  - Meni je veoma bitno da imam brz internet da bi se ''video upload-ovao'' što je moguće brže. Pošto ja volim da strimujem, što je veći upload i bolji protok mreže, i strim će biti bolji a to znači i više posjetilaca na kanalu- zadovoljno je pojasnio YouTube regionalna gejmerska zvijezda, Ilija Gardašević

  sa prezentacije 4G+

  Autor: PinkM