aktuelno
  EL (F4): ŽELJKO i REAL M za "DESETKU" (VIDEO)
  Košarka

  EL (F4): ŽELJKO i REAL M za "DESETKU" (VIDEO)

  • icon
  • icon

  • icon
  • icon Twitter
  • icon
  • icon

  U finalu ovogodišnjeg FINAL FOUR turnira EUROLEAGUE čiji je domain Beograd, igraće Fenerbahce i Real M - za desetu titulu boriće se Željko Obradović (Fenerbahce) kao trener i Real M kao klub.

  Željko Obradović je jednu od devet titula u EUROLEAGUEi osvojio upravo sa Real M (1995.godine) čiji je trener bio 1994 - 1997 godine.

  Ništa slutilo nije da će najbolji tim iz regularnog dijela biti poražen u velikom derbiju - CSKA je nakon prvog perioda imao prednost (30:20) koju je vrlo brzo ispustio. Odličnom igrom u drugom periodu, Real M je znatno popravio igru u odbrani a rivalu je dozvolio svega 16 poena. Na odmor se ipak otišlo sa vrlo neizvjesnih 46:47 za ekipu iz Madrida. Treći period bio je u znaku još jačih odbrana - CSKA je ubacio svega 10 poena u ovom dijelu igre što je na kraju, ipak bilo presudno za konačnih 92:83 za Real M.

  Luka Dončić i Sergoi Llull sa po 16 poena predvodili su sastav iz Madrida - kod CSKA najbolji je bio De Colo sa 20 poena, Hines i Clyburn su dodali po 16.

  Fenerbahce će braniti trofej jer je u polufinalu bio bolji od Zalgirisa (76:67). Cijelim tokom aktuelni prvak je bio u vođstvu, počeo jeserijom 7:1, bilo je i 13razlike, ali se uporni tim iz Kaunasa uvijek održavao u igri, "disao za vratom" rivalu - na poluvremenu je bilo 39:33.

  Serijom 11:0 Zalgiris je u finišu trećeg perioda stigao do minimalnog minusa (50:48) ali je tada do izražaja došao kvalitet Boby Dixona - početkom poslednje četvrtine on je predvodio Fenerbahce do 66:54 što je odlučilo meč.

  Dixon je utakmicu završio sa 19 poena, Datome je dodao 16 - u sastavu Zalgirisa Davis 21 a Pangos 20 poena.