aktuelno
  NBA (PLAY OFF): EGAL na Istoku   (VIDEO)
  Košarka

  NBA (PLAY OFF): EGAL na Istoku (VIDEO)

  • icon
  • icon

  Šesti put u play ofu James je ubacio više od 40 poena

  • icon
  • icon Twitter
  • icon
  • icon

  “Na Istoku stare priče” – u skladu sa stihovima iz ove pjesme protekla je i četvrta utakmica finalne serije između Clevelanda i Bostona koju je domaćin riješio rezultatom 111:102. Time su Cavaliersi izjednačili rezultat u finalnoj seriji Istočne konferencije na 2:2. Opet je sve bilo u znaku Le Bron Jamesa koji je utakmicu završio sa 44 poena što je šesti put u plej of seriji da je ostvari učinak bolji od 40 poena – to ej još uspjelu Alan Iversonu prije 17 godina. U ovom meču Celticsi su igrali mnogo bolje:

  Nije da nisam vidio takvu vrstu odbrane u svojoj karijeri ali moram reći da oni komuniciraju izuzetno dobro između sebe. Prosto te tjeraju da radiš neke stvari koje nisu standardne. Traže ogroman napor tokom cijele utakmice. Ovog puta smo uspjeli, vidjelo se da nije sve na meni već na kolektivu. kazao je nakon meča Le Bron James (Cleveland)

  Boston je opet loše počeo utakmicu ali se, kako je ona odmicala, dizao u pogledu odbrane. Ipak, Cleveland nije dozvolio brejk:

  Dva od tri najbolja tima su u finalu i to je jasno. Suština je da se tokom jedne utakmice pokažete sposobnim da padate i ustajete. To su momci sa obje strane pokazali, zbog toga je ovo finale tako neizvjesno i pored poraza nije bio nezadovoljan strateg gostiju Brad Stevens (Boston)

  Najefikasniji u sastavu Bostona bio je Jaylen Brawn sa 25 poena, Tatum je dodao 17 a Rozier 16 poena.

  Peti meč finalne serije Istočne konferencije NBA lige igra se u Bostonu.