aktuelno
  SUPER LIGA (FINALE): "ŠOK TERAPIJA" - Mornar je krenuo brejkom
  Košarka

  SUPER LIGA (FINALE): "ŠOK TERAPIJA" - Mornar je krenuo brejkom

  • icon
  • icon

  Needham junak utakmice, drugi meč u subotu u Baru

  • icon
  • icon KK BUDUCNOST VOLI
  • icon
  • icon

  Možda nije senzacija ali jeste ogromno iznenađenje - Mornar je nanio prvi domaćinski poraz u šampionatu Crne Gore ekipi Budućnost VOLI u 12. sezoni plej ofa!!!

  Prvi meč finalne serije SUPER LIGE sastav iz Bara dobio ej u Podgorici (77:84) zahvaljujući, iznad svih, odličnoj igri Dereck Needhama koji je utakmicu okončao sa 34 poena ali u presudnim tenucima (kod rezultata 72:72) bio nerješiva enigma za odbranu "plavih".

  Ovako mi pobjeđujemo, ponekad nerezonskim šutevima, ali to je naša igra i ne odustajemo od svog koncepta. Drugih opcija i nemamo. Budućnost je, svakako, i dalje favorit za osvajanje titule nije bio euforičan nakon meča Mihailo Pavićević, trener Mornara

  Mora se, u tim trenucima, istaći i činjenica da je Kyle Gibson nesportskom greškom umnogome olakšao posao gostima.

  Dosta je loša situacija, ali je serija na tri dobijene utakmice, možda nam ovaj poraz pomogne da se osvijestimo, jer se vidi da je Mornar u baš dobrom ritmu. Želimo da već u subotu u „Topolici” vratimo brejk i osvojimo titulu. Mislim da smo favoriti, ali moramo mnogo bolje bio je razočaran Nikola Ivanović, plejmejker Budućnost VOLI.

  Mornar je zaslužio ovu pobjedu jer je gotovo cijelim tokom meča bio u prednosti koja je išla i do 14 poena već u prvom periodu - tada je razigran bio Strahinja Mićović.

  Pored Needhama, Mićović je za Mornar ubacio 21 poen, Riley - Roos je dadao 13 a Luković 10 poena - u redovima Budućnost VOLI Gordić je postigao 20 a Barović dodao 17 poena.

  Druga utakmica finalne serije plej ofa SUPER LIGE igra se u Baru u subotu veče.