aktuelno
  KOŠARKA: U17 reprezentacija počela pripreme za Svjetsko prvenstvo
  Košarka

  KOŠARKA: U17 reprezentacija počela pripreme za Svjetsko prvenstvo

  • icon
  • icon

  Crna Gora će prvi put imati predstavnika na Svjetskom prvenstvu u košarci, a naša reprezentacija do 17 godina počela je pripreme za izazove u Argentini.

  • icon
  • icon KSCG
  • icon
  • icon

  Selektor Mladen Ostojić pozvao je 17 košarkaša za pripreme, od kojih će 12 putovati na šampionat planete. Na okupljanje je stiglo 14 igrača, dok će se Kljajić, Marsenić i Vujisić zbog klupskih i privatnih obaveza priključiti malo kasnije.

  Prvi put učestvujemo na takvom takmičenju, mi smo već počeli pripreme ranije, skautiranjem ekipa. Na žrijebu smo prošli relativno dobro, ali ćemo sve vidjeti na licu mjesta. Od 17 igrača koji će biti na pripremama, 12 je koji su prošle godine osvojili srebro na Eurobasketu i obezbijedili nam ovo Svjetsko prvenstvo - kazao je selektor Ostojić.

  Pripreme će odraditi: Marsenić, Karamanaga, Luka Živanović, Komšić, Vlahović, Kljajić, Pajović, Kljajević, Vujisić, Okiljević, Tomašević, Marinović, Bošković, Bojičić, Papić, Vučinić i Radulović. Većina je već zajedno prošla izazove u reprezentativnom dresu, što bi moglo da bude izuzetno značajno za dobar nastup i na šampionatu u Argentini.

  Očekivanja od ovog prvenstva su da damo sve od sebe, hemija u timu je sjajna, a puni smo samopouzdanja nakon prošlog Evropskog prvenstva. Obećavamo da ćemo pružiti maksimum da prikažemo Crnu Goru u najljepšem svjetlu - poručio je Stefan Vlahović.

  Dodao je da bi bio zadovoljan medaljom, ali da je najvažnije da tim da sve od od sebe i da igra kao ekipa.

  Crnogorci su u grupi C sa selekcijama Kanade, Novog Zelanda i Egipta. Kanađani su prvi rival 30. juna.

  Pored toga da ne dobijemo evropske zemlje, bilo je bitno da se ne ukrštamo sa Amerikancima i to smo izbjegli. Na kraju se priključio Novi Zeland, što je dobro jer nije nam došla Australija koja je vrhunska ekipa, nijesmo dobili ni Kinu, imamo Egipat, a ne prvaka Afrike - Mali. Sa te strane smo dobro prošli, sad je sve na nama da se što bolje pripremimo i da pokušamo u Argentini da napravimo neku vrstu iznenađenja - analizirao je selektor grupu.

  Dešavanja na azijskom prvenstvu koje nam je dalo posljednjeg rivala pratio je i Stefan Vlahović.

  Malo sam pratio azijsko prvenstvo, tako da sam vidio ekipe koje su tamo nastupale, mislim da imamo kvalitet za njih i da možemo da se takmičimo sa tim timovima - smatra Vlahović.

  Naša selekcija veći dio priprema odradiće u hotelu Verde. Zakazane su i pripremne utakmice sa Hrvatskom sedmog i osmog juna u Šibeniku, kao i sa Srbijom 19. i 20. juna u Vršcu.

  Tim Mladena Ostojića na šampionat putuje 26. juna.