aktuelno
  SUPER LIGA/FINALE: Nidam ostavio Budućnost u igri
  Košarka

  SUPER LIGA/FINALE: Nidam ostavio Budućnost u igri

  • icon
  • icon

  Košarkaši Budućnost VOLI ostali su u trci za odbranom titule u prvenstvu Crne Gore. Aktuelni prvak je u trećoj utakmici finalne serije plej ofa SUPER LIGE savladao ekipu Mornara i smanjio prednost Barana na 2:1.

  • icon
  • icon PINKM
  • icon
  • icon

  Na šest ipo minuta do kraja situacija u ovom suseretu bila je prililčno jasna – Budućnost VOLI je imala 21 poen prednosti, skoro 34 minuta držala je meč u svojim rukama a onda se desio potpuni pad. Mornar je napravio seriju 19:0 za manje od tri minuta vratio dramu četvrtom susretu. Ipak, najbolji igrač ekipe iz Bara Derek Needham ovog puta nije pogodio – sa zvukom sirene njegov šut za tri poena zaustavio se na prvom obruču i Budućnost je ostala u igri pobjedom 88:87.

  Ovo je još jedna opomena, mislim da je pobjeda najvažnija u ovoj seriji jer smo je produžili. Idemo u Bar i nadam se da ćemo saistim pristupom, istim fokusom nasupiti u četvrtoj utakmici i vratiti seriju u majstoricu - kazao je Suad Šehović.

  Nervoza je posebno u drugom poluvremenu odslikavala stanje na klupi šampiona – trener Džikić pokazivao je očigledno nezadovoljstvo bez obzira na ubjedljivu prednost tima. Ni pojedini igrači nisu bili baš najsmireniji.

  Moram istaći da je umor uzeo danak, nedostajalo je koncentracije, uticaj su imali i neki ishitreni šutevi i zbog svega toga došlo je zbog pada u igri. Međutim,  nema razloga za neku veću paniku, produžili smo seriju, selimo se u Bar i tamo treba da pokažemo šta znamo i da odigramo kvalitetan meč - poručio je Igor Đaletić.

  Mornar je još jednom potvrdio da je tim sa sedam života – ovog puta Needham nije ovjerio sjajan finiš.

  Čestitke ekipi Budućnosti na zasluženoj pobjedi, oni su imali kontrolu nad utakmicom gotovo 35 minuta nakon čega smo mi počeli da igramo i pogađamo neke šuteve i tako smo došli do neke neizvjesne završnice. Eto na kraju smo imali taj poslednji napad za pobjedu. Nidam je odlučio da šutne trojku , apsolutno mu ne zamjeram ništa, ima pravo na promašaj - jasan je trener Mornara, Mihailo Pavićević.

  Gordić sa 17 poena bio je najefikasniji igrač Budućnosti, Ivanović je dodao 13 a Nikolić i Gibson po 11 poena – kod Mornara Mićović je sa 17 poena bio najefikasniji.

  Četvrta utakmica igra se u četvrtak u Baru.