aktuelno
  KSCG: 3x3 reprezentacija vjeruje u plasman na Evropa kup
  Košarka

  KSCG: 3x3 reprezentacija vjeruje u plasman na Evropa kup

  • icon
  • icon

  Crnogorska reprezentacija debituje u kvalifikacijama za Evropski kup 3 na 3.

  • icon
  • icon KSCG
  • icon
  • icon

  Miloš Milošević, Marko Dabanović, Mario Paladin i Vaso Milović pokušaće 29. i 30. juna u Francuskoj da izbore nastup na završnici šampionata Evrope.

  Crnogorska 3x3 reprezentacija će ove godine nastuputi u Francuskoj prvi put u kvalifikacijama za Evropa kup koji će se održati u septembru u Bukureštu. Našu zemlju predstavlja ekipa "G Unit"-a, najbolje plasirana crnogorska ekipa i ekipa koja je dugo među 50 najboljih na svijetu. Žrijeb nam je donio za protivnike Letoniju i Tursku. Letonci su aktuelni evropski prvak, dok su Turci izuzetno jak sastav od koga njihova federacija mnogo toga očekuje. Nadamo se da ćemo proći grupu, ukoliko uspijemo u tome, već naredni dan 30. juna, igra se četvrtfinale. Pobjeda u tom meču bi značila plasman na Evropa kup - kaže koordinator za košarku 3 na 3 u Košarkaškom savezu, Filip Patković.

  Letonci su prvi rival, to je selekcija koja je aktuelni evropski i bivši svjetski šampion. Turska je na papiru lakši rival. Dvije selekcije plasiraće se u četvrtfinale, a pobjeda u prvoj nokaut fazi garantuje nastup na Evropskom prvenstvu.

  Veliko je zadovoljstvo što ćemo predstavljati Crnu Goru u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Naša očekivanja su da se kvalifikujemo na šampionat, tačnije da uđemo u polufinale. Svakako neće biti lako, ali se radujemo što ćemo se probati sa nekim od najjačih ekipa. Nikogo na se ne bojimo, spremni smo za sve protivnike i nadam se da ćemo pokazati koliko možemo - poručio je kapiten Miloš Milošević.

  Veliko uzbuđenje zbog nastupa u dresu sa državnim grbom, ne krije ni Marko Dabanović.

  Radujemo se pozivu u reprezentaciju. Čekaju nas jake kvalifikacije. Turnir otvaramo protiv Letonije, aktuelnog prvaka Evrope. Spremni smo, radujemo se meču i nadam se plasmanu na Evropsko prvenstvo - kazao je Dabanović na konferenciji za medije.

  Svakako da će našem timu značiti i to što dugo nastupaju zajedno.

  Veoma je bitno to što se dobro poznajemo, jer u 3 na 3 nema vremena za zajedničke pripreme, pa je bitno poznavanje igrača. Da znate karaktere ostalih članova tima, znači nam dosta to što se poznajemo dugo i što dugo igramo zajedno. To je sigurno veliki plus - ističe Milošević.

  Košarka 3 na 3 je u velikoj ekspanziji. Mečevi koji traju do 10 minuta ili 21. poena izuzetno su atraktivni, što puni tribine na svim turnirima. Činjenica da će se ovaj sport naći i na Olimpijskim igrama o Tokiju, dodatno je povećala značaj. Osam najboljih svjetskih selkecija boriće se za olimpijsku medalju 2020. u Japanu.