aktuelno
  U17: Prva, istorijska, pobjeda na Svjetskom prvenstvu
  Košarka

  U17: Prva, istorijska, pobjeda na Svjetskom prvenstvu

  • icon
  • icon

  Naša U17 reprezentacija upisala je prvu pobjedu za Crnu Goru na Svjetskim šampionatima.

  • icon
  • icon KSCG
  • icon
  • icon

  Izabranici Mladena Ostojića pobijedili su u drugom kolu reprezentaciju Novog Zelanda vrlo ubjedljivo 80:56.

  Poslije poraza u prvoj rundi od Kanade crnogorski talenti su se od starta potpuno nametnuli u meču sa Novozelanđanima. Odbrana je funkcionisala odlično, pa smo za pvrih pet minuta primili samo četiri poena i stvorili prednost od 13:4.

  Viktor Vujisić i Jovan Kljajić su vezanim polaganjima donijeli prvi put dvocifrenu prednost 17:6, a već do kraja prve četvrtine prednost je porasla na 27:11 čime je omogućeno da se rutinski dobije meč.

  Istina Novozelanđani su smanjili do odmora zaostatak na 38:25, ali je u trećoj četvrtini naš tim ponovio igru iz uvodnog kvartala i otišao na velikih +22 čime je otklonio sve dileme oko pobjednika.

  Ovo nam znači sve na svijetu. Bila je to dobra utakmica za nas. Sinoć je bilo teško protiv Kanade, ali sada hvatamo formu i razmišljamo o Egiptu. Protiv Kanađana smo odigrali solidno tri četvrtine, a onda pali u posljednjoj. Želimo da igramo još bolje. Čekali smo čitavu godinu da se pokažemo na ovom takmičenju - poručio je Kljajić.

  On je bio najefikasniji sa 22 poena uz osam skokova i pet asistencija. Bojan Tomašević dodao je 20 poena, 14 je imao Luka Živanović, 10 Vujisić, sedam uz deset skokova Đorđija Marinovića.

  Naši košarkaši će u trećem kolu igrati protiv Egipta koji je takođe u prva dva kola upisao po pobjedu i poraz.