aktuelno
  POVRATAK KADETA U CRNU GORU - OSMO MJESTO VELIKI USPJEH
  Košarka

  POVRATAK KADETA U CRNU GORU - OSMO MJESTO VELIKI USPJEH

  • icon
  • icon

  Kadetska reprezentacija Crne Gore vratila se iz Argentine nakon osvajanja osmog mjesta na Mundobasketu.

  • icon
  • icon Autor: KSCG
  • icon
  • icon

  Aktuelni vecešampioni, iako svjesni da je moglo bolje, zadovoljni su učinjenim na prvenstvu najboljih selekcija planete. Plasman među osam najboljih je, poručuju, istorijskiji uspjeh.

  Mi smo se nadali da ćemo napraviti neki rezultata koji će Crna Gora pamtiti. Nikad nismo sumnjali da ćemo biti među boljim ekipama na prvenstvu - jasan je Bojan Tomašević.

  Veoma smo zadovoljni ovim rezultatom, mislim da je veliko dostignuće za našu državu. Mogli smo bolje da odigramo neke utakmice, ali turnir je bio veoma dugačak pa smo gubili snagu - poručio je reprezentativac Jovan Kljajić.

  Nezgodan rival u četvrtfinalu, selekcija Portirika, zatim susret sa Hrvatskom za sedmo mjesto, mala rotacija, umor, sve to, smatra selektor Ostojić uticalo da momci ne budu na maksimalnonivou u nokaut fazi. Pored toga, ističe Ostojić, falio je, vrlo važan faktor od prošlog ljeta, publika na našoj strani.

  Moramo da znamo da naša ekipa nema roster od 12 podjednakih igrača. Ove prve četiri utakmice koje su bile u prvih pet dana potrošili se njih troje, četvoro koji su uglavnom to iznijeli u 30-40 minuta i bilo je normalno da i pored velike želje dođe do pada. Taj pad se osjetio i protiv Portorika koja je bila jako neugodna ekipa. Da smo tu utakmicu odigrali na početku šampionata možda bi bilo drugačije - kazao je selektor Mladen Ostojić.

  Podsjetimo, kadetska reprezentacija Crne Gore plasman na Mundobasket u Argentini obezbijedila je osvajanjem srebrne medalje na Evropskom prvenstvu prošlog ljeta u Podgorici.