aktuelno
  OTVOREN 13. MEĐUNARODNI SAJAM KNJIGA U PG: Do 14. maja predstaviće se više od 100 izlagača (VIDEO)
  Kultura

  OTVOREN 13. MEĐUNARODNI SAJAM KNJIGA U PG: Do 14. maja predstaviće se više od 100 izlagača (VIDEO)

  • icon
  • icon

  U Podgorici otvoren 13. Međunarodni sajam knjiga, u okviru kojeg će se do 14.maja predstaviti više od 100 izlagača iz zemlje i inostranstva. U okviru ponude sajma, koji se održava pod sloganom "Oprez – čitanje može izazvati slobodno razmišljanje. Djeca čitalaca i sama postaju čitaoci", biće organizovane promocije knjiga, druženja sa piscima, kao i programi i ponude crnogorskih obrazovnih ustanova.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon

  Oduvijek smo tražili utočište u knjigama. One su služile kao bijeg od stvarnosti, od problema, ali smo pomoću njih uvijek učili o sebi, odlazeći u svijet mašte.

  Danas, kada živimo u digitalnoj eri, čitalačke želje prenosimo na društvene mreže, gdje pronalazimo sklonište od stvarnosti. Zato bi bilo dobro kada bi više od jednom godišnje govorili o knjigama.

  df

  Autor: Printscreen

  Tih nedjelju dana će biti interesantno jer je u fokusu knjiga. Međutim, kad se završi sajam opet će biti neke druge, možda banalne stvari bitne, ali pokušaćemo da se izborimo za medijski prostor , da privučemo što više ljudi, jer mislim da program ovogodišnjeg sajma to zaslužuje  - kazao je Nikola Nikolić umjetnički direktor Sajma.

  Na sajmu je više od 100 izlagača, od čega je najviše izdavača. Pored Crne Gore, predstaviće se izdavačke kuće iz Srbije, Hrvatske i Bosne, kao i ambasade Rumunije i Italije, dok prvi put na sajmu učestvuje i ambasada Kine.

  fd

  Autor: Printscreenp

  Ove godine je pojačana saradnja sa Službenim glasnikom koji će imati veliki štand, i u okviru saradnje sa njima imaćemo troje pisaca koji će gostivati, Vule Žurić, Sanja Domazet i Aleksandar Gatalica - kazao je on.

  Organizatori Sajma su izdavačka kuća ,,Nova knjiga” i Ministarstvo prosvjete.