aktuelno
  SLUŽBENI GLASNIK dobio nagradu za najboljeg izdavača na 13. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja (VIDEO)
  Kultura

  SLUŽBENI GLASNIK dobio nagradu za najboljeg izdavača na 13. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja (VIDEO)

  • icon
  • icon

  Nagradu za najboljeg izdavača 13. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja dobio je Službeni glasnik iz Beograda.

  • icon
  • icon Autor: Printscreen
  • icon
  • icon

  Ja sam prošle godine bila prilično zbunjena i iznenađena kada smo dobili nagradu za izdavača godine u Crnoj Gori, jer je to prvi put na Balkanu da izdavač iz druge zemlje na nekom od nacionalnih sajmova dobije nagradu,. Međutim, Crna Gora pokazuje tu vrstu otvorenosti i ove godine, da je najbolji izdavač ponovo iz Srbije, odnosno Službeni glasnik, što je čini se i logično, s obzirom na to da smo trenutno najveći izdavač na Balkanu i da hrabro držimo tu poziciju. Uprkos činjenici da svi govore kako knjiga gubi na značaju, kako će uskoro nestati, mi odlično poslujemo u svim zemljama regiona, a pritom ne radimo na uštrb kvaliteta, knjige su prepoznatljive po svom kvalitetu i po svojoj vrijednosti i moram vam reći da kupci i čitaoci, čak i u drugim zemljama, ne samo u Srbiji, dolaze sa pripremljenim katalozima i spiskovima knjiga koje žele da imaju i da kupe, tako da kvalitet ima svoje mjesto u svkaoj oblasti. Ono što je važno, to je da stalno govorimo o saradnji, a da konkretne saradnje vrlo malo ima , ova vrsta međudržavne kulturne saradnje je jako važna, i ja se nadam da ćemo imati prilike da ugostimo i crnogorske izdavače u Beogradu - kazala je za Pink M Jelena Trivan, dirketorka Službenog glasnika.
  fds

  Autor: Printscreen

  Nagrađen je i Narodni muzej Crne Gore.

  Za izdavački poduhvat nagradu je dobio Mile Grozdanić, OTISAK I ZNAK, monografija  CANU – Narodni muzej CG.

  Nagradu za najbolju ediciju dobili su CLIO – IMAGO i DERETA – BIB. XX VEK. Za unaprijeđenje dječjeg izdavalaštva nagrađen je Vulkan.

  Nagrada za najbolje opremljeno umjetničko izdanje pripala je SLOVINIC-u, Narodni muzej CG, autorke Ljiljane Zeković, kao i DECI SREBRNE EMULZIJE – Službeni glasnik, Beograd.

  Nagrada za najbolje opremljenu ediciju pripala je CID - Podgorica – Sinteze.