aktuelno
  CRNOGORSKI simfonijski orkestar i hor RTS-a nastupili zajedno povodom Dana nezavisnosti(FOTO+VIDEO)
  Kultura

  CRNOGORSKI simfonijski orkestar i hor RTS-a nastupili zajedno povodom Dana nezavisnosti(FOTO+VIDEO)

  • icon
  • icon

  Crnogorski simfonijski orkestar i Hor Radio-televizije Srbije nastupili su večeras u Beogradu povodom Dana nezavisnosti Crne Gore i Dana Evrope, u organizaciji Ambasade Crne Gore u Republici Srbiji, Muzičkog centra Crne Gore i Muzičke produkcije RTS, a uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore.

  • icon
  • icon PinkM/PrtScr
  • icon
  • icon

  Ambasador Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović kazao je da je koncert koncipiran tako da je on po svom datumu između Dana Evrope i Dana Nezavisnosti.

  Slavimo zajedno, što je posebna čar ovog koncerta, sa horom RTS-a i sa simfonijskim orkestrom Crne Gore - kazao je naš ambasador istakavši da su dva ansambla, izveli himnu Crne Gore, himnu Srbije, ali i himnu Evrospke unije - remek-djelo Ludviga van Betovena, Simfoniju broj 9 u d-molu, op. 125..
  branislav mićunović

  Autor: PinkM/PrtScr

  Ova dva ansambla su i najbolji reprezenti muzičke kulture svojih zemalja, a pod upravom dirigenta Crnogorskog simfonijskog orkestra, istaknutog ruskog umjetnika Grigorija Kraska, po prvi put se nastupili zajedno.

  kombak arena

  Autor: PinkM/PrtScr

  Uz Crnogorski simfonijski orkestar i Hor Radio-televizije Srbije, na sceni se pojavio i internacionalni kvartet renomiranih solista: sopranistkinja Snežana Savičić-Sekulić i mecosopranistkinja Iva Mrvoš iz Srbije, tenor David Lefor iz Francuske i bas Ivajlo Đurov iz Bugarske.

  Koncert se održao u novootvorenoj Kombank dvorani.