aktuelno
  CRNOGORSKI GITARISTI izdaju CD autorske muzike ‘The Sea’ za Naxos Records
  Kultura

  CRNOGORSKI GITARISTI izdaju CD autorske muzike ‘The Sea’ za Naxos Records

  • icon
  • icon

  Crnogorski gitaristi dr Srdjan Bulatović i mr Darko Nikčević u julu ove godine izdaju CD autorske muzike ‘The Sea’ za jednog od najvećih svjetskih izdavača klasične muzike, Naxos Records.

  • icon
  • icon PrintScreen
  • icon
  • icon

  Pored prethodno dva veoma uspješna cjelovečernja koncerta u Karnegi holu u Njujorku, na kojima su takodje izvodili isključivo svoju autorsku muziku, ovo je jedan od najznačajnijih uspjeha u istoriji crnogorske umjetnosti i kulture, jer će se prvi put djela crnogorskih kompozitora naći u katalogu jednog tako značajnog svjetskog izdavača. Kao što ’The Sea’ (u prevodu ‘more’) povezuje cio svijet, tako i autorska muzika crnogorskih gitarista na razumljiv način povezuje kulturu Crne Gore sa cijelim svijetom. Izdanje za Naxos Records, čija distribucija pokriva cio svijet, predstavlja jedan od najznačajnijih doprinosa kulturnom identitetu naše zemlje u svijetu, jer su gitaristi izdavanjem ovog albuma postali priznati ne samo kao izvodjači, nego, mnogo značajnije od toga, i kao kompozitori i stvaraoci.

  Više od četvrt vijeka Srdjan Bulatović i Darko Nikčević oduševljavaju domaću i inostranu publiku svojom jedinstvenim originalnim kompozicijama, koje dijele zajedničku nit crnogorske tradicionalne muzike, filmske muzike i savremenih muzičkih pravaca, uz flamenko i balkanske ritmove, njihova muzika iznova oživljava nametljive slovenske melodije i atmosferu Mediterana i Bliskog istoka. Kompakt disk ‘The Sea’ će na tržištu cijelog svijeta pojaviti 13. jula 2018. godine.