aktuelno
  "BARSKI LJETOPIS“ otvoren velikim koncertom Crnogorskog simfonijskog orkestra
  Kultura

  "BARSKI LJETOPIS“ otvoren velikim koncertom Crnogorskog simfonijskog orkestra

  • icon
  • icon

  Trideset prvo izdanje „Barskog ljetopisa“, u organizaciji Kulturnog centra Bar, otvoreno je sinoć, 16. juna velikim koncertom Crnogorskog simfonijskog orkestra, kome je ovo bio prvi nastup u Baru. Orkestrom je dirigovao maestro Grigorij Krasko. Prisutnima, kojih je na Šetalištu kralja Nikole, pri gradskoj marini, bilo više stotina, na samom početku obratili su se ministar kulture Aleksandar Bogdanović, koji je zvanično i otvorio festival i Dušan Raičević, potpredsjednik barske Opštine.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon

   

  Ministar Bogdanović je, otvarajući festival istakao da je njime grad Bar dobio jednu od značajnijih ljetnjih scena na kulturnoj mapi Crne Gore.

  Osim njega podršku festivalu pružaju i lokalna Turistička organizacija i Opština Bar.

  k

  Autor: Printscreen

  Potpredsjednik Raičević je u svom obraćanju, afirmišući jedinstven koncept koji umjetnost nudi svima, naglasio važnost kontinuiteta koji je postignut u kulturno-umjetničkom životu Bara.

  Direktorka „Ljetopisa“, Ksenija Popović istakla je fokuse ovogodišnjeg festivala i iskazala zadovoljstvo reakcijama publike na samo otvaranje.

   

  Program „Ljetopisa“, nakon književne večeri Dušana Vesića, nastavlja se Festivalom horova koji će se održati 18, 19. i 20. juna. U toku ta tri dana, na Šetalištu kod gradske marine nastupiće crnogorski horovi: „Kic Pop“ iz Podgorice, hor „Jedinstvo“ iz Kotora, horovi „Zima“ i „Antivari Musica“ iz Bara, kao i Hor Umjetničke škole „Vasa Pavić“ iz Podgorice, koji će tom prilikom izvoditi savremene obrade. Svi koncerti počinju u 21.30h.