aktuelno
  POPULARNI MAKEDONSKI PJEVAČ PRONAĐEN MRTAV
  Kultura

  POPULARNI MAKEDONSKI PJEVAČ PRONAĐEN MRTAV

  • icon
  • icon

  Popularni makedonski pjevač Vlatko Ilievski pronađen je mrtav u njegovom automobilu u Skoplju, saopštila je policija. Pjevač je preminuo u 33. godini.

  • icon
  • icon Printscreen
  • icon
  • icon

  Kako je prenijela televizija "Sitel", pjevač je jutros pronađen mrtav.

  Policija ga je pronašla bez znakova života u kolima u Ulici Treća makedonska brigada. Za sada, nema izjava niti naznaka o uzroku smrti.

  Uviđaj je na licu mjesta izvršio javni tužilac i ekipa za uviđaj skopske policije, a po nalogu tužioca tijelo je predato na obdukciju - navodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije.

  Užasna vijet o smrti Vlatka Ilievskog dolazi samo pet dana nakon njegovog rođendana. Naime, popularni pjevač 2. jula je proslavio svoj 33. rođendan.

  Ilievski je 2011. u Dizeldorfu godine predstavljao Makedoniju na Evroviziji sa pjesmom "Rusinka", a godinama je bio član grupe "Moral".

  Nažalost, Ilievski se nije plasirao u veliko finale pjesme Evrovizije te godine, a završio je takmičenje na 16. mjestu. Godine 2015. ponovo je pokušao da se domogne Evrovizije nastupivši na domaćem takmičenju za izbor pjesme koja će predstavljati Makedoniju, ali je njegova numera zauzela posljednje mjesto.

  Njegova karijera počela je kada je pjevač imao 15 godina, 2000.

  Tada je osvojio dvije nagrade na makedonskom "Rok festu".

  Među njegovim velikim uspjehom je i koncert sa koleginicom Tamarom Todevskom kada su nastupali pred 10.000 ljudi. Dva njegova posljednja singla posvećena su njegovoj domovini - "Makedonka" i "Viva Makedonija".

  Posljednje dvije godine, Ilievski nije izdavao nove pjesme.