aktuelno
    Evo kako da vam nijedno jaje ne pukne tokom kuvanja
    Kuvar

    Evo kako da vam nijedno jaje ne pukne tokom kuvanja

    • icon
    • icon

    Otrkivamo vam jednostavan trik uz pomoć kojeg će se vaša jaja odlično skuvati, a izbeći ćete njihovo pucanje.

    • icon
    • icon Pixabay.com
    • icon
    • icon

    Sve što vam je potrebno su soda bikarbona i peškir.

    Uputstvo:

    Peškir postavite u veliku šerpu koju ste odredili za kuvanje, nežno poređajte jaja koja će se zauzeti mesto među naborima. Sipajte hladnu vodu da prekrije jaja.

    Pixabay.com

    Autor: Pixabay.com

    Zatim u vodu dodajte četvrtinu kafene kašičice sode bikarbon. Upalite vatru srednje jačine i čekajte da voda počne da vri, a onda još malo smanjite vatru i kuvajte tako na tihoj vatri sve dok jaje nije gotovo.