aktuelno
    ZA LJUBITELJE PICE: Sočna italijanska pileća mućkalica
    Kuvar

    ZA LJUBITELJE PICE: Sočna italijanska pileća mućkalica

    • icon
    • icon

    Ukusno i brzo!

    • icon
    • icon Pixabay
    • icon
    • icon

    Sastojci (za 4-6 porcija)

    185 g širokih dugačkih rezanaca, 2 paradajza očišćena od semenki i krupno iseckana, 1 manji crni luk iseckan, 1 tikvica isečena na kolutove, 1 manja crvena paprika isečena na štapiće, 250 g fileta od pilećih grudi isečenih na rezance, 90 g smrznutog graška, 1 kašičica soli, 1 kašičica sušenog italijanskog začina, 1 kašika rendanog parmezana

    Način pripreme

    Kuvajte pastu u velikoj šerpi ključale vode, dok ne bude al dente. Procedite i ostavite sa strane.

    Zagrejte ulje u dubokom tiganju, dodajte beli luk i piletinu. Mešajte brzim pokretima na srednje jakoj vatri 5 minuta. Dodajte crni luk, tikvice, crvenu papriku, gračak i začine i mešajte brzim pokretima 1-2 minuta.

    Sklonite sa vatre, dodajte pastu i mešajte da se sjedini. Pospite parmezanom.