aktuelno
    Marcipan - za probirljive sladokusce
    Kuvar

    Marcipan - za probirljive sladokusce

    • icon
    • icon

    Za ljubitelje marcipana pripremili smo jedan veoma zanimljiv recept.

    • icon
    • icon Pixabay.com
    • icon
    • icon

    MEDENO SRCE

    Potrebno je:

    100 g mlevenih lešnika

    250 g meda

    300 g brašna

    100 g mlevenih oraha

    kašičica praška za pecivo

    125 g šećera

    100 g marcipana

    2 kašike ruma

    kašika espreso kafe

    300 g crne čokolade

    prstohvat kardamona

    šarene mrvice za ukrašavanje po želji

    Šećer i med sipajte u posudu pa zagrejte na srednjoj temperaturi uz povremeno mešanje. Kada se masa ujednači skolonite sa ringle i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. U drugoj činiji pomešajte brašno, mlevene lešnike, orahe, kardamon i komade marcipana. Sa dve kašike vode razmutite prašak za pecivo, dodajte espreso kafu i rum, pa zajedno sa otopljenim medom sipajte u smesu od brašna. Zamesite glatko testo, umotajte folijom pa prekrijte krpom i ostavite 60 minuta da odstoji. Nakon toga testo razvaljajte oklagijom,

    Srcolikom modlicom vadite komade, ređajte ih u podmazan pleh i pecite u rerni na 200 stepeni. Kada su medena srca pečena, istopite čokoladu na pari, premažite ohlađene kolačiće, a da bi bili lepši, ukrasite ih šarenim mrvicama.