aktuelno
    KAKO da napravite sirće od nara (RECEPT)
    Kuvar

    KAKO da napravite sirće od nara (RECEPT)

    • icon
    • icon

    Ukusno sirće od nara oplemeniće svaku salatu.

    • icon
    • icon PrintScreen
    • icon
    • icon

    Nar je odličan izvor vitamina B5, kalijuma, prirodnih fenola poput elagitanina i flavonoida. Savršen je izvor vitamina C i odličan je u prevenciji osteoporoze.

    Nar odlično utiče i na bolje raspoloženje jer sadrži fitohemikalije koje podstiču lučenje serotonina. Savršena promjena u vašem kulinarskom putovanju može biti sirće od nara koje ima slatkast i pun ukus i dosadne salate možete dovesti do pravih uživanja za sva čula.

    Sirće od nara možete lako napraviti i sami: 2 nara oljuštite i očistite, pa bobice izmjerite i prelijte sa jednakom količinom jabukovog sirćeta. Dodajte kašičicu šećera. Ostavite na tamnom mjestu 6 nedjelja, pa procijedite i zatvorite hermetički.

    Napomena: odstranite bijeli dio na bobicama ako ga ima i pažljivo odaberite samo zdrava zrna.

    Predlog recepta za salatu:

    Skuvajte kinou koju ste prethodno dobro oprali i dodajte joj malo crnog pasulja. Kada se kinoa i pasulj malo prohlade dodajte fino nasjeckanu glavicu crvenog luka, peršuna i korijandera. Prelijte tahinijem i balzamikom od nara i uživajte u potpuno novom doživljaju.