aktuelno
    Recept dana: Bečke čokoladne jagode
    Kuvar

    Recept dana: Bečke čokoladne jagode

    • icon
    • icon

    Ovo morate da probate.

    • icon
    • icon Printscreen Youtube
    • icon
    • icon

    Sastojci (za 12 komada)

    - 12 većih jagoda

    - 150 grama grubo narendane bele čokolade

    - 60 grama grubo narendane tamne čokolade

    Način pripreme

    Operite jagode pod mlazom hladne vode i osušite ih. Nemojte skidati peteljke.

    Rastopite belu čokoladu iznad posude s ključalom vodom tako da postane glatka. U rastopljenu belu čokoladu umočite jagode do 2/3 i ređajte ih na papir za pečenje. Ostavite ih da stoje dok se čokolada ne stvrdne.

    Rastopite tamnu čokoladu na isti način. U rastopljenu tamnu čokoladu umačite jagode do 1/3 i stavite ih na papir. Sačekajte da se čokolada stegne i stavite ih u frižider. Jagode mogu stajati u frižideru do 12 sati.