aktuelno
    OSTALO VAM JE PIREA? Iskoristite ga za ukusan SLATKIŠ
    Kuvar

    OSTALO VAM JE PIREA? Iskoristite ga za ukusan SLATKIŠ

    • icon
    • icon

    Kada za ručak ne pojedete sav krompir pire, nemojte ga bacati već napravite fenomenalan slatkiš - šufnudle.

    • icon
    • icon Pixabay.com
    • icon
    • icon

    Od sastojaka vam treba: krompir pire, 1 jaje, malo soli, brašno, 1 šolja prezle, pola šolje mlevenih oraha, šećera po želji, 1 vanilin šećer.

    Priprema:

    U krompir pire dodajte jaje i so i toliko brašna da dobijete mekano testo koje se ne lepi. Napraviti veknicu, nožem je isecite na šnite, svaku šnitu malo brašnjavim dlanovima zaoblite i ređajte na tacnu posutu brašnom.

    U dublju šerpu sipajte oko 2 litre vodu, dodajte 1/3 kafene kašike soli i pustite da provri. Kada provri, ubacite šufnudle. Lagano varjačom promešajte ili prodrmajte šerpu, kako se testo ne bi zalepilo za dno posude.

    Kada šufnudle isplivaju, gotove su. Izvadite ih šupljom kašikom i stavite u cediljku. Operite ih hladnom vodom i ostavite da se ocede. Za to vreme spremiti prezle.

    U tiganju na laganoj vatri propržite prezle na malo ulja. Sklonite sa vatre i dodajte orahe, šećer i vanilin šećer. U tiganj sa prezlama ubacite šufnudle, svako dobro uvaljati sa svih strana.

    Pixabay.com

    Autor: Pixabay.com

    Služiti tople, po želji sa džemom.