aktuelno
    PILETINA sa susamom i ananasom
    Kuvar

    PILETINA sa susamom i ananasom

    • icon
    • icon

    Interesantna ideja za današnji ručak.

    • icon
    • icon Ilustracija
    • icon
    • icon

    Sastojci:

    - 800 g pilećeg mesa (belo ili očišćen batak)

    - 300 g kockica ananasa iz konzerve

    - dve veze mladog belog luka

    - 50 g susama

    - 1 jaje

    - 2 kašike palente

    - 1 kašika žutog šecera

    - 120 ml soja sosa

    - 1 ravna kašika kukuruznog skroba

    - 5 kašika ulja, za prženje

    - 1 sveža ljuta paprika, opciono

    Postupak:

    Meso iseckati na komadiće veličine zalogaja. Mladi beli luk iseći na komadiće, koristiti samo beli i bledozeleni deo. Prepeći susam na suvom teflonskom tiganju.

    U komadiće piletine umešati jaje, a zatim i palentu. Zagrejati ulje u tiganju, pa u njemu kratko propržiti komadiće mladog luka, izvaditi.

    Na jačoj vatri propržiti meso, iz dve ture (previše je za odjednom). Vratiti sve meso u tiganj, dodati šećer i soja sos. Kroz minut-dva dodati kukuruzni skrob rastvoren sa kašikom vode. Sos će odmah početi da se zgušnjava.

    Sačuvati malo ananasa za ukras, ostatak umešati u jelo i krčkati sve zajedno još malo. Skinuti sa vatre, umešati propržen luk i susam. Servirati odmah, ukrasiti komadićima ananasa i po želji seckanom ljutom paprikom.