aktuelno
    ŠTA DANAS DA KUVAM - Pilav s pečurkama
    Kuvar

    ŠTA DANAS DA KUVAM - Pilav s pečurkama

    • icon
    • icon

    Ukusno i brzo.

    • icon
    • icon Pixabay.com
    • icon
    • icon

    Sastojci

    500 grama piletine, 800 grama pečuraka, 200 grama pirinča, 2 glavice crnog luka, 2 šargarepe

    so, biber, peršun, začin…

    Način pripreme

    Skuvati piletinu i sačuvati supu u kojoj se kuvala. Propržiti na vrelom ulju luk i šargarepu, dodati piletinu iseckanu na sitnije komade i zajedno propržiti još koji minut. Kada piletina blago porumeni, dodati iseckane pečurke i dinstati ih desetak minuta. U sve to postepeno dodavati supu u kojoj se piletina kuvala i lagano dinstati. Na kraju dodati prethodno skuvan pirinač, začine po želji i sve dobro izmešati. Čitava masa treba da ostane ređa, sa dosta supe. Izliti je u vatrostalnu činiju i peći na 200 stepeni oko 25 minuta.

    Ovaj pilav može se praviti i bez piletine i služiti kao prilog uz neku drugu vrstu mesa.