aktuelno
  Pasta od pet sastojaka - OBAVEZNO JE ISPROBAJTE
  Kuvar

  Pasta od pet sastojaka - OBAVEZNO JE ISPROBAJTE

  • icon
  • icon

  Ruski profesor Hristo Mermerski je svetski poznat doktor i naučnik koji tvrdi da hrana i prirodni sastojci mogu mnogo toga da izleče i regulišu.

  • icon
  • icon Pixabay.com
  • icon
  • icon

  Ova smesa koju predlaže čisti krvne sudove, leči srce, obnavlja imuni sistem, čisti jetru, bubrege, preventivno deluje na infarkt, a poboljšava rad mozga, koncentraciju i pamćenje, reguliše i telesnu težinu.

  Potrebno je:

  400 gr proklijale pšenice, 15 svežih organskih limunova, 12 glavica belog luka, 1 kg meda, 400 g svežeg jezgra oraha

  Priprema:

  Pre svega, treba da pripremite proklijalu pšenicu - 400 gr pšenice stavite u staklenu teglu i nalijete vodom, pa ostavite da odstoji preko noći. Nakon što je odstajala 12 sati preko čiste gaze prospite vodu iz tegle. U tegli ostaviti isceđenu pšenicu. Posle 24 sata se dobija pšenica s klicama.

  Potom sameljite proklijalu pšenicu, orahe i očišćene glavice belog luka. Sameljite pet limunova, dodajte smesi i sve zajedno izmešajte.

  Od preostalih limunova iscedite sok i mešajte dok ne postane homogeno. Med stavite na kraju.

  Dobijenu masu čuvajte u frižideru. Nakon što odstoji tri dana spremna je za konzumaciju. Smesa se koristi tako što se jedna ili dve supene kašike uzimaju 30 minuta pre doručka, ručka, večere i spavanje. Ovo konzumirajte sve dok ne otklonite tegobe, a preventive radi jednom godišnje nekoliko dana.