aktuelno
    Preporuka za današnji ručak - Pileći ćevap
    Kuvar

    Preporuka za današnji ručak - Pileći ćevap

    • icon
    • icon

    Brzo, lako, ukusno.

    • icon
    • icon Pixabay.com
    • icon
    • icon

    Sastojci

    2 komada pilećih grudi, limun, čen belog luka, pola čaše ulja, kašičica šećera, so, biber, malo ljute aleve paprike, 1/2 kg tikvica, 250 g šampinjona, 3 kašike maslaca ili margarina, čaša pavlake

    Način pripreme

    Limun iscediti i u sok umešati isečen beli luk, ulje i začine. Meso skinuti s kostiju, ukloniti kožicu, iseckati na kocke.

    Oljuštene tikvice iseći na kolutove pa ih prepoloviti, šampinjone oprati i iseći na polovine. Sve zajedno staviti u činiju i preliti marinadom. Držati u frižideru najmanje 2 sata.

    Pre prženja, sve malo ocediti i iz nekoliko puta ispržiti na maslacu. U sok od prženja dodati marinat i pavlaku, promešati i nekoliko trenutaka ostaviti da proključa.