aktuelno
    NAPRAVITE DOMAĆI RATLUK! Uživanje u fantastičnom ukusu
    Kuvar

    NAPRAVITE DOMAĆI RATLUK! Uživanje u fantastičnom ukusu

    • icon
    • icon

    Napravite čuvenu tursku poslasticu i uživajte u fantastičnom ukusu.

    • icon
    • icon Pixabay.com
    • icon
    • icon

    Sastojci

    jaje

    200 g maslaca

    400 g brašna

    150 g šećera u prahu

    Priprema

    Maslac omekšao na sobnoj temperaturi izmešajte s jajetom. Dodajte šećer u prahu i brašno, kašiku po kašiku. Smesu lepo ujednačite i oblikujte kobasice debljine prsta, pa ih isecite na jednake delove. Stavite ih u rernu da se suše na 150 stepeni. Čim ih izvadite iz rerne, uvaljajte ih u šećer u prahu.

    Napomena: Pazite da vam ratluk tokom sušenja ostane beo. Po želji, u testo možete da dodate lešnike, bademe ili ekstrakte po želji.