aktuelno
    SLATKIŠ KOJI ĆE VAS OSTAVITI BEZ TEKSTA: Isprobajte pitu sa kruškama i bademom
    Kuvar

    SLATKIŠ KOJI ĆE VAS OSTAVITI BEZ TEKSTA: Isprobajte pitu sa kruškama i bademom

    • icon
    • icon

    Ponekad nam se čini da su kruške nepravedno zapostavljene u odnosu na jabuke, ali zato smo mi tu da to promenimo.

    • icon
    • icon Pixabay.com
    • icon
    • icon

    Sastojci:

    1 kg krušaka,100 g suvog grožđa, 50 g badema, 50 g šećera, dve kesice vanilin šećera, 80 g maslaca, šećer u prahu, limunov sok, mleveni keks, kore za pitu

    Pixabay.com

    Autor: Pixabay.com

    Suvo grožđe natopite vodom i ostavite 15 minuta. Oljuštite kruške, iseckajte na kockice i prelijte limunovim sokom. Bademe usitnite, propržite kratko na tiganju bez ulja. U kruške dodajte šećer, vanilin šećer, bademe, oceđeno suvo grožđe i promešajte. Prvu koru premažite otopljenim maslacem, pa to učinite i s drugom korom koju ćete staviti preko nje. Pospite je mlevenim keksom, pa rasporedite fil sa kruškama i pažljivo zarolajte. Ponovite postupak s ostatkom kora. Sve rolate pre pečenja prelijte preostalim maslacem i peći 30 minuta na 200 stepeni.