aktuelno
  SEKSI, A SA UKUSOM - Pet saveta za letnje poslovne kombinacije
  Lifestyle

  SEKSI, A SA UKUSOM - Pet saveta za letnje poslovne kombinacije

  • icon
  • icon

  Obucite se prikladno i sa stilom.

  • icon
  • icon Pixabay.com
  • icon
  • icon

  Biranje odevnih kombinacija za posao svakog jutro može vremenom postati zamorno. Ovo naročito važi za letnji period kada i ne znate baš šta biste obukli, a da bude prikladno i lepo.

  1. Odaberite odgovarajući veš

  Obratite pažnju da uklopite boje gornjeg dela veša i bluze koje nosite. Ukoliko se odlučite za belu košulju, nemojte uzimati crni brushalter. Neka to bude bela boja ili pak neka svetla poput boje kože. Takođe, top majice nisu preporučljive za posao, s obzirom da potpuno otkrivaju ramena. Naravno, sve zavisi šta radite i u kakvom okruženju radite.

  2. Klasika je uvek dobar izbor

  Ako nekada nemate ideju šta biste obukli za posao, sa belom košuljom ne možete pogrešiti. Postoji dobar razlog zašto je to klasični komad. Svi dobro izgledaju u beloj košulji i može se ukombinovati sa mnogim drugim komadima i bojama. Ceo autfit začinite nekim upadljivim nakitom poput zlatne narukvice ili zanimljive ogrlice.

  3. Nije svaka obuća za kancelariju

  Ukoliko radite u kancelariji u kojoj je u redu da dolazite u sandalama sa otvorenim prstima, dovoljno je da jednom mesečno uradite pedikir kako bi vaša stopala bila sređena. Međutim, koliko god fleksibilan "dress code" na vašem poslu bio, nikada i ni u kojoj situaciji nije pristojno nositi papuče.

  4. Metalik je prihvatljiv

  Crno bela kombinacija odlično funkcioniše kao poslovni izbor. Ali pristojno ne mora da znači dosadno. Bela majica i kožna crna suknja su odlična kombinacija ako joj dodate metalik kaiš ili metalik torbu. Plavi sako upotpunjuje celu sliku savršeno.

  5. Garderoba za izlazak ostaje samo za izlazak

  Teksas pantalonice, fluroscentni veš, prekratke tunike, top haljine, majice sa sloganima – neke stvari treba da nosite samo u pabu ili parku. Samo zato što odgovara vremenskim prilikama, ne znači da odgovara poslovnoj situaciji.